Wok med risnudler og svinefilet

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Wok med risnudler og svinefilet

Jeg er så barnslig at jeg synes det er veldig moro å spise med pinner. Det er noe med denne slurpingen som må til for å få i seg hele måltidet, som jeg er særdeles barnslig begeistret for. Derfor spiser jeg bestandig med pinner så snart det er det minste asiatiske hintet i maten. Da spiller det ingen rolle at en del av de asiatiske landene faktisk ikke spiser med pinner.

Denne woken er perfekt til pinnespising! Den er lov å spise med gaffel også, men har du et par pinner liggende bortgjemt innerst i en skuff, er dette anledningen til å finne dem fram!

Wok med risnudler og svinefilet

Dette trenger du for å lage wok med risnudler og svinefilet til 4 personer
250 g risnudler
1/2 liten hodekål  (ca. 325 g)
1 stangselleri
3 fedd hvitløk
2 cm fersk ingefær (ca. 15 g)
1 liten rødløk
1 rød chili
400 g svinefilet
1-2 ss solsikkeolje
1/2 ts koriander
1/2 ts gurkemeie
1 ss soyasaus
1 ss ketjap manis
salt

Wok med risnudler og svinefilet

Kok risnudlene etter anvisning på pakken. Hell dem over i et dørslag og la dem renne av. Gjør så klar resten av ingrediensene før du starter med selve wokingen.

Wok med risnudler og svinefilet

Snitt hodekålen i helt tynne strimler. Stangselleriet og hvitløkfeddene skjærer du i tynne skiver. Ingefæren og rødløken finhakker du. Finhakk halvparten av chilien og skjær resten i tynne skiver som du gjemmer for å drysse på toppen til slutt. Til slutt skærer du svinefileten i tynne skiver.

Varm opp halvparten av oljen i en wok- eller stekepanne på medium varme og ha i kål, selleri, hvitløk, ingefær, rødløk og chili. RØr inn krydderne og stek det i 3-4 minutter. Ta det ut av panna, sett på sterk varme og ha i 1/3 av svinefiletskivene. Wok eller stek dem i 40-50 sekunder til de er gjennomstekte. Ta ut og gjenta med resten.

Så har du alt tilbake i wokpanna og smaker til med soyasaus, ketjap manis og salt.

Wok med risnudler og svinefilet

Jeg spiser mer enn gjerne rester av dette til lunsj dagen etterpå også. Da varmer jeg den ikke en gang. Finner bare frem spisepinnene og slurper det i meg.

Wok med risnudler og svinefilet

6 kommentarer til “Wok med risnudler og svinefilet”

  1. Hei
    Så deilig ut.
    Jeg er ikke god på wok, men har lyst til å prøve.
    Hva er ketjap manis og hvor får jeg kjøpt det ?
    Ønsker deg en vakker høst helg med mange gode smaker.

    • Hei Berit!
      Del opp alle ingrediensene før du starter, så skal det nok gå bra. De har ketjap manis på mange vanlige dagligvarebutikker – sjekk i de hyllene hvor asiatiske matvarer stå. Ketjap manis er en søt, litt tykk soyasaus. Det er ingen krise å kutte den ut heller. En strålende fin helg til deg også!

  2. Takk ?
    Da prøver jeg å lage woken til søndags middagen
    Liker enkle middager på søndagene. Da bruker jeg /vi tiden på andre koselige ting. ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon