Stekt ørret med chorizo, grønnsaker og fiskesaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Stekt ørret med chorizo, grønnsaker og fiskesaus

Da jeg lagde denne middagen her om dagen, krevde husets 10-åring følgende etter endt måltid: «Mamma; dette må vi ha til middag minst én gang i uka!» Tenke seg til! Jeg er virkelig ikke mer blasert enn at jeg blir superglad når maten jeg serverer blir så godt mottatt. Når den samtidig er på listen min over sunne og gode familiemiddager, føles det helt perfekt.

Det er litt fest over sausen jeg har laget til. Ikke fordi den er vanskelig, men fordi jeg bruker hvitvin i den og fordi den smaker aldeles smashing!

Stekt ørret med chorizo, grønnsaker og fiskesaus

Dette trenger du for å lage stekt ørret med chorizo, grønnsaker og fiskesaus til 4 personer
8–10 små poteter
4 ss olivenolje
salt
pepper
3–4 vårløk
125 g sukkererter
150 g cherrytomater
½ ts sambal oelek eller en annen chilipasta
100 g chorizopølse
600 g ørretfilet, gjerne med skinn
noen grener persille

Hvit fiskesaus
1 sjalottløk
1 ss olivenolje
½ ts salt
½ dl hvitvin eller eplejuice
1 ss hvetemel
2 dl fløte
ca. 1 dl vann
½ ts sukker
nykvernet pepper

 

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Del potetene i 2 eller 3 og ha dem i en ildfastform sammen med 2 ss av olivenoljen, salt og pepper. Stek potetene i stekeovnen i 20–25 minutter.

Finhakk sjalottløken til sausen og ha den i en kasserolle sammen med olivenoljen og saltet. La det surre på ganske svak varme i 4-5 minutter, til løken har blitt myk. Ha i hvitvinen eller eplejuicen og la det koke inn. Rør så inn hvetemelet og spe med fløten og vannet. Kok opp og la det småkoke i 4-5 minutter. Tilsett sukkeret og smak til med nykvernet pepper og eventuelt mer salt.

Vask vårløken godt før du skjærer den i ca. 2 cm lange biter. Skjær gjerne på skrått, så blir det litt ekstra snert over bitene. Sukkerertene deler du i to. Jeg skjærer dem også litt på skrått. Varm 1 ss med olje i en stekepanne og ha i cherrytomatene. La dem frese på ganske sterk varme i 1 minutt. Skru varmen litt ned før du har i vårløken og sukkerertene. Ha i chilipastaen, litt salt og pepper og la det frese i 2 minutter.

Hell det over på et fat og sett til side.

Fjern skinnet på på chorizopølsen og del den i små terninger. Stek bitene gyllenbrune i samme panne som du akkurat stekte grønnsakene i. Det tar 4–5 minutter.

Har du to stekepanner, kan du steke fiskebitene samtidig. Hvis ikke, lar du bare grønnsakene og chorizoen hvile mens du steker fiskestykkene. Del fisken i 4 like store biter og dryss over salt og pepper. Varm den siste skjeen med olivenolje i stekepanna og legg i fiskestykkene med skinnsiden ned. Stek fisken på litt over medium varme i 4 ½ minutt til skinnet har blitt gyllenbrunt og sprøtt. Vend fiskestykkene og ta samtidig stekepanna av varmen. La fiskestykkene steke ferdig i ettervarmen i panna i 3 minutter.

Ta skinnet av fisken og fordel fisk, poteter, grønnsaker, chorizo og saus på tallerkenene. Dryss over litt persille.

Stekt ørret med chorizo, grønnsaker og fiskesaus

God middag!

 

 

6 kommentarer til “Stekt ørret med chorizo, grønnsaker og fiskesaus”

  1. Hadde denne til middag i dag. Kjempegodt! Flotte farger og utrolig gode smaker sammen! Anbefales 🙂

    Anne Merete

  2. Hei 🙂 som matallergiker (melk og egg) må jeg lage sauser fra bunnen. Som regel er det bare å erstatte der dere bruker fløte med en erstatningsfløte (f.eks havrefløte), så det er aldri noe problem å bruke oppskrifter (ikke på de fleste middager, i hvert fall. Kakebaking er verre uten melk og egg). Har du forslag til en god fiskesaus jeg kan lage til denne retten, når jeg ikke kan bruke ferdigsaus?

    Takk for nydelig blogg og mange fristende oppskrifter. Og lekre bilder. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon