Det er farsdagssøndag og fedrene rundt om er forhåpentligvis fornøyde med dagen hvor de settes ekstra stor pris på!

Søndag betyr også at det er greit å planlegge middagene for den kommende uke. Her har jeg, som alltid, satt opp et variert forslag med både fisk, kjøtt og vegetarmiddager – i tillegg til en saftig banankake med valnøtter og sjokolade og den gamle klassikeren, toscakake!

Jeg håper du finner mye som du har lyst til å lage! Ønsker deg en riktig god uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 46

 

Mandag 10. november – Seigryte med safran

Dette er en super middag å starte uken med! Seifileter med grønnsaker og safran (eller gurkemeie) for å gi gryta et lekkert gult anstrøk.

Forrige uke var jeg på besøk på en av SFO-ene som vi har her i Rakkestad og da satt ungene og gomlet i seg akkurat denne seigryta. Og det var faktisk mange av ungene som sa at de ikke likte maten, som forsynte seg både én og to ganger etter den første smaksprøven. Moro!

Ukemeny for uke 46

 

Tirsdag 11. november – Stekt kylling med bønnesalat

Her er mange godsaker samlet på én og samme tallerken! Det må jeg virkelig si. Her er det kylling, hvitløk, kikerter og bønner. Fantastiske smaker som går veldig godt sammen.

Pass på at du ikke steker kyllingen din så lenge at den blir helt tørr.

Ukemeny for uke 46

 

Onsdag 12. november – Curry med koriander og svinefilet

En god curry er skikkelig godt både sommer og vinter, synes jeg. Er det ordentlig varmt, kjører jeg på med enda litt mer chili, bare for å møte hete med hete. Og er det iskaldt ute, må det jo mye chili til for å holde blodomløpet i gang. Funker som bare det.

Ukemeny for uke 46

 

Torsdag 13. november – Gratinert torsk og fennikel

Fennikel har smak av anis, og når du koker og gratinerer den som jeg gjør her, blir den i tillegg ganske så søt i smaken. En veldig god kombinasjon sammen med god, mild torsk og en smakfull pesto.Ukemeny for uke 46

 

Fredag 14. november – Lettvint risotto med paprika

Det er mulig jeg tar meg en for stor frihet når jeg kaller dette risotto, for en risotto skal det jo røres i under hele kokeperioden for å få den helt rette konsistensen. Denne utgaver rører jeg imidlertid veldig lite i. Den får rett og slett gjøre seg ferdig i stekeovnen.

Ukemeny for uke 46

 

Lørdag 15. november – Deilig hjemmelagd lasagne

Lasagne er en av de middagsrettene som bare går og går og aldri blir utdatert. Ungene her i huset elsker det,  og jeg synes det er perfekt middag å servere når det er mange til bords.

Ukemeny for uke 46

 

Søndag 16. november – Løksuppe med lettsaltet svineknoke

De fleste supper og gryter som tilhører slow cooking-kategorien er ikke spesielt arbeidskrevende, de er bare tidkrevende. Det er varmen og gryta som gjør en stor del av jobben for deg. Så også med denne løksuppa hvor jeg koker med en lettsaltet svineknoke. Kjøttet er så mørt at det bare ramler fra hverandre og løken så rund og mild at du nesten ikke skjønner at det er løk.

Ukemeny for uke 46

 

Ukens kake – Saftig banankake med valnøtter og sjokolade

Titt og ofte ligger det noen bananer på kjøkkenbenken som har passert middagshøyden og som ikke frister meg alt for mye å spise i sin naturlige form. Heldigvis er banan helt strålende bra å bruke i masse forskjellige kaker og smoothies!

Ukemeny for uke 46

 

Ukens deilige gjærbakst – Tekake

Ettersom toppingen på denne tekaken er så god, liker jeg å ha på ganske mye av det. For at kaken ikke skal bli helt flat, er det derfor lurt å la deigen få tre hevinger. Jeg kan garantere deg at det er bryet verdt med den ekstra hevingen. Utfordringen med denne kaken er å stoppe spisingen i tide.

Ukemeny for uke 46

En riktig god uke til deg!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *