Ukemeny for uke 18

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 18

Jammen er vi straks klare for 1. mai, folkens! Årets fire første måneder er straks ferdig og den store kakefestmåneden gjør sitt inntog. Jeg elsker våren! Å se hvordan det spirer og gror, og at det blir grønt og fint rundt oss. Har du rabarbra i hagen? Jeg har det, og den har kommet et lite stykke på vei, så kanskje jeg kan lage årets første rabarbrapai i løpet av noen uker? Gleder meg allerede!

Her kommer mine middagsforslag for den kommende uken! Håper du blir inspirert og finner deg noen nye favoritter!

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 29. april – Laksegrateng med chilipaste

Fiskegrateng er bestandig populært å sette på middagsbordet hos oss, og det tror jeg det er i mange andre hjem også.

 

Tirsdag 30. april – Hvitløk-kylling

En skikkelig «alt i en panne»-middag med poteter, kylling og massevis av hvitløk.

 

Onsdag 1. mai – Grønnsakssuppe med bønner og grønnkål

La oss feire arbeidernes fridag med denne herlige grønnsakssuppen! Blir jo glad bare man ser fargene på denne middagen.

 

Torsdag 2. mai – stekt torsk med grønnsaker og guacamole

Elsker denne kombinasjonen! Dette er en så enkel og god middag at jeg gjerne kan spise den minst én gang i uken! Og jeg har laget den på mange matkurs jeg har hatt også, og da slår den bestandig skikkelig godt an.

 

Fredag 3. mai – Pasta med chorizo og hermetiske tomater

Jeg elsker pasta! Og tenker at livet hadde vært veldig mye kjedeligere uten denne italienske oppfinnelsen. Jeg gleder meg allerede til jeg skal på tur til Italia i slutten av mai. Da satser jeg på at det blir mye god pasta og annen mat. Frem til da får jeg nyte mine egne middager.

 

Lørdag 4. mai – Vietnamesiske vårruller

Nam! Dette er så utrolig fresht og godt! Vietnamesiske vårruller, eller ferske vårruller er vårruller som ikke friteres, men som rulles sammen med tynne rispapir som bløtes opp før de rulles. Du finner dem i helt vanlige dagligvarebutikker.

 

Søndag 5. mai – Kalvestek  med brun saus og glaserte 

Du vet det er en skikkelig festlig anledning når du setter en stor og saftig kalvestek på middagsbordet!

 

Ukens kake – Sjokoladekake med smørkremglasur

Dette er en saftig sjokoladekake med rikelige mengder smørkremglasur. Helt etter min smak!

 

Ukens gjærbakst – Hjemmebakt speltbrød

Her kommer en god oppskrift på et saftig og godt brød bakt med ulike typer speltmel. Brødene holder seg saftige i mange dager. De er dessuten perfekte å fryse ned.

En god uke til deg!

2 kommentarer til “Ukemeny for uke 18”

  1. Litt spesiell middag på fredag, må jeg si 😉 Det står: «Fredag 3. mai – Pasta med chorizo og hermetiske vårruller».
    Den var ny for meg…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon