Sjokoladekake med smørkremglasur

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Sjokoladekake med smørkremglasur

Du får liksom aldri nok oppskrifter på gode sjokoladekaker. De kan bare strømme på, så skal jeg prøve dem ut én etter én! Oppskriften på bunnen av denne sjokoladekaken fant jeg i én av konditor Sverre Sætres kokebøker. Han skriver at det var denne kaken som bestandig ble servert hjemme hos han i barndommen, og det kan jeg skjønne. Jeg manglet imidlertid noen av ingrediensene til kremfyllet han bruker, da jeg lagde kaka første gangen, så da valgte jeg et smørkremfyll istedenfor. Og det synes jeg passet så godt til at jeg har jeg fortsatt med å lage.

Dette er en saftig sjokoladekake med rikelige mengder smørkremglasur. Helt etter min smak!

Sjokoladekake med smørkremglasur

Kakebunn
125 g romtemperert smør
50 g melis
6 egg, delt i plommer og hviter
125 g mørk sjokolade
175 g finkornet sukker
125 g hvetemel
1 ss kakao

Sjokoladefyll og –glasur
350 g romtemperert smør
250 g melis
2 ts vaniljesukker
100 g mørk sjokolade
1 ts pulverkaffe
2 ss kakao

Sett stekeovnen på 170 grader og smør en rundform på 24 cm. Legg bakepapir i bunnen av forma.

Ha smør og melis i en miksebolle og pisk det hvitt og luftig. Det tar 5–6 minutter. Hakk opp sjokoladen og smelt den enten over et vannbad eller i mikrobølgeovn. Sett den til avkjøling i noen minutter slik at den blir fingervarm. Pisk inn eggeplommene inn i smørblandingen, én og én.

Når sjokoladen har fått passe temperatur, blander du den inn i smør- og sukkerblandingen.

Ha eggehvitene i en helt ren miksebolle og pisk til de begynner å danne seg som hvite skumtopper. Tilsett sukkeret i en stråle mens mikseren går rundt og pisk til du får en blank marengs. Rør ca. 1/3 av marengsen inn i smør- og sjokoladeblandingen. Gjør det for hånd, så har du best kontroll med hva du holder på med. Vend så inn resten av marengsen. Bruk en stor slikkepott og store bevegeliser, så beholder du mest mulig av lufta du har pisket inn.

Sikt inn hvetemel og kakao og bland det inn i røra før du heller den over i den smurte rundforma.

Stek kaka på nederste rille i stekeovnen i ca. 40 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om den er gjennomstekt. Kommer pinnen tørr ut, er kaka ferdig. La den avkjøles på en bakerist.

Til fyllet og glasuren, rører du smør, melis og vaniljesukker hvitt og luftig i en miksmaster. Knekk sjokoladen og smelt den. Rør inn kaffepulveret og kakaoen i den smeltede sjokoladen. Jeg bruker espressokaffepulver. La det avkjøles litt før du blander det med smør- og melisblandingen.

Del kaka i to og fordel et godt lag med smørkremen på en ene bunnen. Legg over den andre og fordel resten av kremen over og rundt kaka. Her har jeg tatt litt av kremen i en sprøytepose og pyntet med den også.

Sjokoladekake med smørkremglasur

Husk å ta kaka ut av kjøleskapet en god stund før servering slik at smøret rekker å bli romtemperert.

Sjokoladekake med smørkremglasur

Kos deg!

 

21 kommentarer til “Sjokoladekake med smørkremglasur”

    • Jeg tror kanskje det blir litt knapt til 14 personer. Jeg tror kanskje jeg hadde økt til en form på 26 cm og ganget oppskriften med 1,25.

    • Jeg husker ikke hva som var originalfyllet, Lillian. Det står i én av Sverre Sætre sine kakebøker, og jeg har ikke dem foran meg akkurat nå. Ja, du kan sikkert lage den i en liten langpanne, men da må du nok øke mengdene litt. Bruk et litermål, som du fyller med vann, for å sjekke forskjellen på størrelsen på rundformen din og langpannen, så kan du regne om oppskriften ut fra det. Lykke til 🙂

  1. du er herved ansvarlig for utsettelsen av neste bikini sesong! Kaka er så ufattelig at jeg kunne ha byttet ut alle måltid med den Den er akkurat passe søt og «rund»! Serveres i alle selskap og møter, og jeg vinner hver gang, så tusen takk for oppskrifta! Måtte bare fortelle deg det!

    • He ha ha, Sandra! Herlig! Du får legge inn en treningsøkt eller to innimellom kakeslagene, så skal du se at det går bra med både kake og bikini! 🙂

  2. Syns det var litt jobb med å bake kaka, men det betalte seg!! Herlig konsistens på kakebunnen og fantastisk god krem. Denne blir bakt flere ganger her i heimen!

    • Hei Tone Britt! Ja, det er bestandig litt ekstra styr når man skal ha både fyll og glasur til kaken, så da er det ekstra bra når kaken blir så godt mottatt! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon