Ukemeny for uke 1 i 2016

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 1 i 2016

Godt nytt år til deg!

Jeg håper juleferien din har vært akkurat som du håpte den skulle bli! Jeg har iallfall kost meg med god mat, en passe mengde bøker, gode venner og noen skikkelig late dager. Herlig!

Så er det heldigvis deilig å komme tilbake til de vante rutinene igjen også. Det hadde jo blitt litt kjedelig dersom alle dagene var ekstraordinære. Jeg liker hverdagen!

Som seg hør og bør i begynnelsen av januar, er det forholdsvis lett mat å finne i ukemenyen min denne uken. Mat som får systemene tilbake på plass igjen. Og som er full av godsaker for kroppen. Vi trenger litt ekstra med riktig næring nå når det er så mørke dager.

Ukemeny for uke 1 i 2016

 

Mandag 4. januar – Laksegrateng med chilipaste

Fiskegrateng er bestandig populært å sette på middagsbordet hos oss, og det tror jeg det er i mange andre hjem også.

I denne versjonen tilsetter jeg en god mengde chilipaste for å få en liten vri på klassikeren. Chilipaste får du kjøpt i vanlige dagligvarebutikker og i innvandrerbutikker. Du kan også bruke finhakket, fersk chili.

Ukemeny for uke 1 i 2016

 

Tirsdag 5. januar – Kyllingsalat med linser og kokt egg

Jeg har fått skikkelig dilla på kokt, opprevet kyllingkjøtt – litt sånn pulled feeling. Det er kjempekjekt å bruke til veldig mange ulike middager.

Da akkurat denne salaten ble satt på bordet hjemme, konkluderte 14-åringen med følgende: “Mamma, dette MÅ vi ha mye oftere!” Og det er virkelig den beste tilbakemeldingen du kan få når du er opptatt av å lage hverdagsmiddager som både er kjappe å lage, smaker godt og som gjør godt for kroppen.

Ukemeny for uke 1 i 2016

 

Onsdag 6. januar – Lettvint pølsegryte

Èn av de store middagsfavorittene i barndommen var Toros pølsegryte. Og jeg husker at jeg egentlig var litt misunnelig på venninnen min, for de brukte å ha pølsegryten til middag mye oftere enn oss.

Ikke husker jeg nå hvordan barndommens gryteversjon smaker, for den har jeg ikke spist på sikkert 25 år (gosja meg!), men jeg vet at min min egen hjemmelagde variant er skikkelig pop å servere hjemme, og at jeg synes dette er en perfekt middag å lage hvilken som helst dag.

Ukemeny for uke 1 i 2016

 

Torsdag 7. januar – Lettvint og veldig god fiskesuppe

Fiskesuppe er én av de populære og stadig tilbakevendende hverdagsmiddagene hjemme hos oss. Det er så lettvint å lage, det er godt og jeg kan bruke av de grønnsakene som ligger i kjøleskapet. Det er dessuten strålende bra å bruke opp eventuelle fiskerester som ligger i fryseren i en fiskesuppe.

Ukemeny for uke 1 i 2016

 

Fredag 8. januar – Tacopanne med kylling og chorizo

Når du kjenner trangen etter fredagstaco (som kan skje hvilken som helst dag i uka) og samtidig kjenner at eventyrlysten leker litt med deg, er det denne forma du trenger! Gode smaker, akkurat passe sterkt, sprø skjell og kremaktig guacamole. Vi krever da ikke mer enn det!

Ukemeny for uke 1 i 2016

 

Lørdag 9. januar – Indisk gryte med blomkål og gule linser

Dette er middagen for deg som har lyst på en supergod vegetarisk middag. I India er de veldig mye flinkere enn oss her på bjerget til å lage smaksrik og mettende vegetarisk mat. Her får du en knallgod gryte med linser og blomkål. Både store og små bruker å falle pladask!

Ukemeny for uke 1 i 2016

 

Søndag 10. januar – Deilig kjøttgryte med rødvin

Det er noe eget med å spise gode gryter på vinteren. Aller best smaker de når du kommer inn rød i kinna og kald på nesetuppen etter noen timer ute i det fri.

Her lar jeg grytekjøttet og grønnsakene koke i rødvin i flere timer, og resultatet blir en saftig og veldig god gryte.

Ukemeny for uke 1 i 2016

 

Ukens kake – Lettvint rullekake

Ungene hjemme hos meg elsker rullekake!

Rullekake er veldig enkelt og greit å lage. Det går fort og det bruker å gå riktig så glatt å få et bra resultat. Her har jeg fylt den med rørte bringebær – kjøp frosne bringebær i butikken og rør sammen med sukker – og pyntet med pisket krem på toppen.

Ukemeny for uke 1 i 2016

 

Ukens gjærbakst – Grove, eltefrie rundstykker med frø og kjerner

Det kan aldri bli for mange utgaver og variasjoner av det gode, som disse eltefrie rundstykkene. De kan varieres i nærmest det uendelige, og er bestandig like takknemlige å servere både nystekte og opptinte fra fryseren. Og nettopp fordi de er så kjekke å tine opp, får du en stor oppskrift.

Ukemeny for uke 1 i 2016

 

En riktig så fin uke til deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon