Hverdagen er tilbake, dagene er lengre, solen skinner, og jeg har kjøpt fargerike ranukler som lyser opp på kjøkkenbenken. Januar er jammen en fin måned å være inne i det også!  Jeg har akkurat spist opp siste rest av julebaksten, så nå forsvinner alle kakeboksene opp på loftet.

Noe av det beste med vinteren, er alle de gode grytene som er perfekte å lage. Elsker lukten de sprer rundt i hele huset mens de putrer i vei, og – ikke minst – smaken når de er ferdige! Så sjekk ut søndagens grytemiddag!

Er du glad i one pot-middager, håper jeg tirsdagsmiddagen vil falle i smak! Enkelt, lettvint og vegetarisk!

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 11. januar – FISKESUPPE PÅ 1-2-3

Dette er en perfekt hverdagssuppe når du vil ha en god middag på kort tid! Og har du noen fiskerester liggende i fryseren – både rå og kokte – er dette tidspunktet for å rense fryseren!

 

Tirsdag 12. januar – ONE POT PASTAGRYTE

God og sunn middag som hele familien elsker og minimalt med oppvask i etterkant = perfekt hverdagsmiddag! Ja, etter min mening er denne middagen så god at den absolutt også kan serveres i helgene, altså. Bare så det er sagt!

 

Onsdag 13. januar – GRØNN CURRY MED KYLLING (sponset link)

Massevis av gode smaker, lettvint og kjapt å lage. Perfekt kombinasjon til hvilken som helst middag, spør du meg!

 

Torsdag 14. januar – FISKEGRATENG MED TORSK OG GULROT

Fiskegrateng er én av de gamle klassikerne som jeg stadig kommer tilbake til. Ikke på den måten at jeg lager det hver uke, men at det bestandig er like stas når jeg først har lagd det.

 

Fredag 15. januar – ENCHILADAS

Dette er skikkelig god «comfort food»! Perfekt å servere på en fredagskveld!

 

Lørdag 16. januar – SPINATPAI MED FETAOST

Jeg ELSKER denne spinatpaien! Den er superpoppis her hjemme og jeg lager den – både i denne store paiversjonen og som små minipaier – riktig så ofte.

Spinat og fetaost er en veldig god smakskombinasjon, så om du ikke har prøvd det før, er oppfordringen herved gitt!

 

Søndag 17. januar – VILTGRYTE MED REINSDYRKJØTT OG KANTARELLER

Er du én av dem som har fryseren full av viltkjøtt? Jeg har ikke det, men innimellom er jeg heldig nok og får tak i godt viltkjøtt jeg også.

I denne gryten kan du også bruke grytekjøtt av høyrygg! Det blir også kjempegodt!

 

Ukens kake – EPLEPAI MED SMULDRETOPPING

Jeg har noen epler liggende i kjøleskapet som begynner å bli litt slappe i skallet. Da frister de ikke så mye å spise som de er, men de er perfekte å bruke i denne eplepaien!

 

Ukens gjærbakst – OSTEBRIKS I LANGPANNE

Ostebriks er, etter min mening, det perfekte tilbehøret til all slags supper og gryter, og det er kjempegodt å dele opp for å ha på pålegg og lage sandwich. Når du baker det, kan du, som jeg har gjort her, sette bollene tett i tett i en liten langpanne, for å få et ostebrikslangpannebrød, eller du kan sette bollene med avstand til hverandre på et eller to stekebrett. Gjør du det, beregner du litt kortere steketid.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *