Massevis av gode smaker, lettvint og kjapt å lage. Perfekt kombinasjon til hvilken som helst middag, spør du meg!

Jeg er veldig glad i å bruke kyllinglårfileter i gryter som dette. Lårfileten gir mer smak og har også litt mer konsistens i kjøttet. Den bruker også å ha en lavere kilopris. Og det kan vi like!

Dette er hva jeg kaller en perfekt hverdagsmiddag!

Grønn curry med kyllng

til 4 personer

1 løk
2 fedd hvitløk
1 ts revet ingefær
2 ss olje
50 g – ca. 2 ss grønn currypaste (her bruker jeg Blue Dragon sin)
2 bokser, 8 dl, kokosmelk
1-2 dl vann
1 buljongterning
4-5 ss asiatisk fiskesaus – les mer litt lengre ned
600 g kyllinglårfilet
1 squash
½-1 ts salt
nykvernet pepper
saft av ½ sitron
150 g sukkererter
noen blader thaibasilikum (hvis du får tak i) eller koriander

3 dl jasminris
4 ½ dl vann
1 ts salt

Finhakk løken og hvitløkfeddene og riv ingefæren på den fine siden av rivjernet. Du kan også finhakke den. Jeg bruker å fjerne skallet med hjelp av en teskje først. Bare å dra den litt fram og tilbake, så løsner skallet.

Ha det i en kjele sammen med oljen og la det surre på medium varme i noen minutter. Ha i currypasten og la den surre et minutt eller to også før du har i kokosmelken, vannet, buljongterningen og fiskesausen. Fiskesaus, eller fish sauce, som den ofte heter er en smaksforsterker laget av fermentert fisk og som du finner i butikkhyllene sammen med andre asiatiske matvarer. Om du ikke finner det, kan du bruke soyasaus istedenfor.

Kok opp.

Skjær kyllingkjøttet i ca. 1 cm brede strimler. Jeg bruker å renskjære lårkjøttet litt og fjerne eventuelle fettklumper og de største senene før jeg strimler det opp. Ha kjøttet i gryten. Du trenger ikke å brune det først. Del squashen i terninger og ha i.

La gryten småkoke i ca. 15 minutter. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Hvor mye salt du trenger avhenger av både buljongterningen og om du bruker fiskesaus eller ikke.

Del sukkerertene i to på langs og ha i de siste 30 sekundene.

Dryss over thaibasilikumblader eller koriander.

Skyll risen i kaldt vann noen ganger før du koker opp nytt vann og har i salt og ris. Kok opp igjen under lokk og la risen koke i 10 minutter. Skru av varmen og legg en klut over lokket for å beholde varmen i kjelen. La risen stå i 10 minutter til, bruker den å være helt perfekt!

God middag!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *