Massevis av gode smaker, lettvint og kjapt å lage. Perfekt kombinasjon til hvilken som helst middag, spør du meg!

Jeg er veldig glad i å bruke kyllinglårfileter i gryter som dette. Lårfileten gir mer smak og har også litt mer konsistens i kjøttet. Den bruker også å ha en lavere kilopris. Og det kan vi like!

En annen ting som jeg er glad i å bruke, er sitronsaft når jeg lager mat. Og jeg har bestandig en flaske med sitronsaft fra ReaLemon stående i kjøleksapet både her på Matverkstedet mitt og hjemme. Jeg kan glatt innrømme at jeg var litt skeptisk da jeg skulle teste disse flaskene første gangen, men nå har jeg brukt dem fast i 3-4 år! Jeg bruker også fersk sitron, men med disse i hus, har jeg bestandig sitronsaft tilgjengelig.

Som en kuriositet kan jeg si at ReaLemon bruker kvalitetssitroner fra Sicilia, og flaskene inneholder kun saften fra 8 sitroner samt sitronolje, som gir en ekstra god aroma. Den gode sitronsmaken holder seg kjempelenge, og leverandøren garanterer at C-vitamininnholdet bevares i minst 12 måneder.

En morsom liten sak er at veldig ofte forsvinner innholdet i disse flaskene forrykende fort, og da er det husets 18-åring som har vært og forsynt seg. Jeg tror han kan drikke en halv flaske i slengen! He he he!

Tilbake til den grønne curryen: En perfekt hverdagsmiddag!

Grønn curry med kyllng og ReaLemon

til 4 personer

1 løk
2 fedd hvitløk
1 ts revet ingefær
2 ss olje
50 g – ca. 2 ss grønn currypaste (jeg bruker Blue Dragon sin)
2 bokser, 8 dl, kokosmelk
1-2 dl vann
1 buljongterning
4-5 ss asiatisk fiskesaus – les mer litt lengre ned
600 g kyllinglårfilet
1 squash
½-1 ts salt
nykvernet pepper
1-2 ts ReaLemon sitronsaft
150 g sukkererter
noen blader thaibasilikum (hvis du får tak i) eller koriander

3 dl jeasminris
4 ½ dl vann
1 ts salt

Finhakk løken og hvitløkfeddene og riv ingefæren på den fine siden av rivjernet. Du kan også finhakke den. Jeg bruker å fjerne skallet med hjelp av en teskje først. Bare å dra den litt fram og tilbake, så løsner skallet.

Ha det i en kjele sammen med oljen og la det surre på medium varme i noen minutter. Ha i currypasten og la den surre et minutt eller to også før du har i kokosmelken, vannet, buljongterningen og fiskesausen. Fiskesaus, eller fish sauce, som den ofte heter er en smaksforsterker laget av fermentert fisk og som du finner i butikkhyllene sammen med andre asiatiske matvarer. Om du ikke finner det, kan du bruke soyasaus istedenfor.

Kok opp.

Skjær kyllingkjøttet i ca. 1 cm brede strimler. Jeg bruker å renskjære lårkjøttet litt og fjerne eventuelle fettklumper og de største senene før jeg strimler det opp. Ha kjøttet i gryten. Du trenger ikke å brune det først. Del squashen i terninger og ha i.

La gryten småkoke i ca. 15 minutter. Smak til med salt, pepper og ReaLemon sitronsaft. Hvor mye salt du trenger avhenger av både buljongterningen og om du bruker fiskesaus eller ikke.

Del sukkerertene i to på langs og ha i de siste 30 sekundene.

Dryss over thaibasilikumblader eller koriander.

Når jeg har tid, bruker jeg bestandig å legge risen i kaldt vann en stund før jeg skal koke den. Skyller den noen ganger så lar jeg den bare ligge i kaldt vann. Gjerne 20-30 minutter. Så koker jeg opp riktig mengde vann og salt, har i risen og koker opp igjen under lokk. Lar risen koke i 10 minutter. Skrur av varmen og legger samtidig en klut over lokket for å beholde varmen i kjelen. Når risen så får stå i 10 minutter til, bruker den å være helt perfekt!

God middag!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *