Kanelsnurrer i langpanne

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer

Porsjoner: 1

Kanelsnurrer i langpanne

Ja da! Vi elsker kanelsnurrer! Og vi er fullstendig på knærne etter disse kanelsnurrene i langpanne! «Mamma, dette er bare DE ALLER BESTE!» var beskjeden jeg fikk da jeg serverte disse på søndag! Det tar jeg som et godt tegn på at de ble godkjent 🙂

Oppskriften er den samme gamle gode som jeg bruker til søt gjærdeig. Den funker akkurat like godt hver eneste gang, og jeg bare elsker den deigen! Vær oppmerksom på at du noen gangen må justere melkemengden i deigen bitte litt. Fuktigheten på melet og, ikke minst, luftfuktigheten der du baker vil variere, og da må du også justere deigen litt underveis. Tilsett nesten all væsken med en gang. Så kan du tilsette den siste ½ dl når du har sett hvordan deigen fungerer. Deigen vil dessuten trekke seg sammen og bli fastere når den eltes så lenge som denne deigen eltes.

God bakst, folkens og kos deg med herlig, søt gjærbakst!

Ingredienser

Deigen
500 g hvetemel
75 g sukker
0.25 ts salt
1 pk gjær
3.25 dl melk ca. 25 grader
75 g smør kjøleskapskaldt
1 egg til pensling
4 ss perlesukker

Fyllet
250 g brunt sukker
2 ss kanel
2 ss maisenna
250 g smør mykt

Slik gjør du

Ha hvetemel, sukker, salt og gjær i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, kan du smuldre den rett i bakebollen. Deigen skal eltes så lenge at gjæren garantert forsvinner inn i deigen.

Ha i melken og sett mikseren på laveste hastighet. Elt deigen i 10 minutter. I mellomtiden tar du smøret ut av kjøleskapet og deler det opp i små terninger. Ha terningene i deigen og elt videre i 7–8 minutter. Altså en eltetid på 17–18 minutter totalt.

Dekk bollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse. Det bruker å ta omlag 1 time.

Mens deigen hever, kan du lage fyllet.

Da barer rører du sammen alle ingrediensene til du får et klumpfritt smør.

Når deigen er ferdig hevet, drysser du litt hvetemel på benken og hvelver deigen over. Kna den sammen en gang før du kjevler den ut til en leiv som er ca. 80 x 40 cm. Smør fyllet utover det hele før du ruller deigen sammen i en fast pølse. Start på den ene langsiden.

Skjær ca. 2 cm tykke skiver og plasser dem i en bakepapirkledd liten langpanne eller ildfast form.

Dekk snurrene med et klede og la dem etterheve i 20–25 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader over- og undervarme.

Pisk egget lett sammen og pensle kanelsnurrene. Dryss over perlesukkeret og sett formen på den nest nederste rillen i stekeovnen. Det hvite perlesukkeret som jeg bruker her, kjøper jeg i Sverige. Det går veldig bra med vanlig norskt perlesukker også.

Stek knutene i ca. 15 minutter. Hvis du synes det er vanskelig å avgjøre om de er gjennomstekte, kan du stikke et steketermometer midt i en av snurrene midt inni formen. Når temperaturen kommer på  97 grader, er bakverket ferdig.

Jeg bruker å la dem avkjøles ganske mye i langpannen før jeg legger dem over på en bakerist.

Kos deg!

7 kommentarer til “Kanelsnurrer i langpanne”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon