Duftende krydderboller

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Duftende krydderboller

Jul er lukten av godt krydder! Nellik, muskatnøtt og kanel gir herlige dufter og deilig smak til mat hele året, sånn i og for seg, men de passer ekstra godt nå i juletider. Disse bollene er i så måte helt perfekte. De har den gode smørsmaken som skikkelige boller skal ha i tillegg til rosinene og krydderiene. Dette er en god oppskrift som gir luftige boller også, så da ligger forholdene godt til rette for duftende krydderboller til jul!

Duftende krydderboller

Dette trenger du til 20 boller 
3 dl melk
50 g gjær
ca. 500 g hvetemel
100 g mykt smør
75 g sukker
1 ts salt
10 stk nellikspiker eller 1/2 ts malt nellik
15 stk allehånde
½ ts revet muskatnøtt
½ ts kanel
125 g rosiner
1 egg til pensling
1 neve hasselnøtter til pynt

Stekes på 200 grader i 17–18 minutter.
Deigen skal forheve i 45 minutter og etterheve i 20 minutter.
Kle et stekebrett med bakepapir.

Varm melken til den blir fingervarm (37 grader) og løs opp gjæren. Ha melet i en bakebolle og smuldre i smøret. Knus nellik og annehånde i en morter, eller putt det i en liten pose og bruk kjevlet. Muskaten river du på den fineste siden på et rivjern.

Bland alle ingrediensene utenom rosinene. Dem har du i etter at deigen har hevet seg den første gangen. Dette er en ganske løs deig, og det bør den være. Hvis den er for hard, blir bollene nesten umulig å trille ut. Sett deigen til heving på et lunt sted, til dobbel størrelse.

Hvelv deigen over på et melet bakebord og del den i 20 biter. Rull dem ut til boller. La bollene etterheve under et klede.

Pensle bollene med sammenpisket egg. Grovhakk hasselnøttene og strø dem over bollene før de stekes midt i ovnen. Avkjøles på rist. Jeg liker disse bollene veldig godt med en god og rund ost og kanskje en klatt appelsinmarmelade eller kirsebærsyltetøy på toppen.

Ett kommentar til “Duftende krydderboller”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon