Krydderboller

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer 45 minutter

Porsjoner: 20

Krydderboller

Vi – iallfall jeg – er jo ganske rar, for før hver jul skjer akkurat det samme hvert eneste år! Aldri er vi vel mer tradisjonsbundne enn når det kommer til advent og jul.

Jeg har massevis som jeg “må” bake hvert eneste år. Pepperkaker, hvite kakemenn, croissanter, gule bomber, ja du skjønner tegningen. Og så må jeg bestandig bake krydderboller! Bare lukten som sprer seg i huset når de stekes, er nesten nok til å finne frem bakebollen.

Krydderbollene er kjempegode å spise med smør og brunost på eller å maule rett fra bakeristen mens de ennå er varme! Det er jo det aller, aller beste!

Jeg har oppskrift på krydderboller liggende her på bloggen fra før, men jeg lager gjærbaksten min litt annerledes nå enn jeg gjorde da jeg lagde den oppskriften. Og så hadde bildene godt av en liten oppdatering også, så her kommer min oppdaterte versjon av krydderboller.

Ingredienser

750 g hvetemel
100 g sukker
0.5 ts salt
0.5 ts malt nellik
0.5 ts muskatnøtt
0.5 ts kanel
0.25 ts allehånde
1 ts kardemomme
0.5 pk gjær
4.75 dl melk
100 g smør
125 g rosiner
1 egg til pensling

Slik gjør du

Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, kan du smuldre den rett i bollen. Deigen skal eltes så lenge at den vil bli helt oppløst.

Hell i melken og elt deigen, på laveste hastighet i 14-15 minutter. Del smøret i terninger og ha i deigen. Elt videre i 4-5 minutter til smøret er godt innarbeidet og du har fått en blank, glatt og smidig deig. Ha i rosinene og elt noen runder til rosinene får blandet seg inn i deigen.

Dekk bollen med et lokk å la den heve til dobbel størrelse. Det tar ca. 1 time.

Denne deigen bruker å være så god å jobbe med at jeg ikke bruker mel på bordet når jeg baker ut bollene, men det får du kjenne litt på selv. Hvelv deigen ut og del den i 20 like store deler. Rull dem ut til boller og plasser dem på et eller to bakepapirkledde stekebrett.

Dekk dem løst med plast og la dem etterheve i ca. 40 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Klem lett på en bolle for å se om den er ferdig hevet. Kommer deigen rett ut igjen, må den heve litt til. Forblir det en liten grop der du satte fingeren, er bollene klare.

Pisk lett sammen egget og pensle bollene før du steker dem i 12-15 minutter.

La bollene avkjøles på en bakerist.

God bakst!

2 kommentarer til “Krydderboller”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon