Ukemeny for uke 6

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 6

De siste ukene har jeg kost meg skikkelig på kjøkkenet, og prøvd ut en del nye oppskrifter og, nye prosesser og smaker. Kjenner jeg trenger noen slike røsk innimellom. Både for å få opp inspirasjonen og kompetansen. Noen av resultatene kommer på bloggen, mens andre må justeres og jobbes med før de kan publiseres.

Har du noen favorittretter eller -kjøkken som du gjerne ville sett her på bloggen, så gi meg gjerne et tips! Det er så morsomt å høre fra dere!

Her kommer mine middagsforslag for den kommende uken. Jeg håper du blir fristet til å teste ut noen av dem i løpet av uken som kommer!

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 8. februar – TORSK MED WOKEDE GRØNNSAKER OG PERSILLESAUS

Denne middagen synes jeg er et strålende eksempel på at fiskemiddager kan være både kjappe, gode og familievennlige!

 

Tirsdag 9. februar – SALAT MED BULGURHVETE, TOMATER OG CHEVRE

Noen ganger er salaten det perfekte tilbehøret til middagen, mens den andre ganger er selve middagen. Jeg er særdeles svak for mettende middagssalater med gode smaker! Håper du er det også.

 

Onsdag 10. februar – KYLLINGGRYTE MED COUSCOUS

Denne kyllinggryten tilhører den herlige kategorien: «passer til alt». Den er rask nok til å bli lagd på ganske så normale hverdager og staselig nok til fint å bli servert på en helgekveld! Elsker sånn mat! Og det vet jeg at mange av dere gjør også, så da håper jeg denne også vil falle i smak.

 

Torsdag 11. februar – KJØTTBOLLER MED RIS OG SALAT I ÉN PANNE

Hjemme hos oss er vi skikkelig glade i kjøttboller og jeg synes det er perfekt å servere både på vanlige ukedager og i helgen. Det å lage sine egne kjøttboller er egentlig en riktig så rask sak.

 

Fredag 12. februar – SVINEFILET MED PASTA OG GRØNNSAKER

Dette synes jeg er en knallgod middag! Saftig svinefilet servert med pasta og grønnsaker i en superkjapp saus bestående av rømme og moste soltørkede tomater Nam!

 

Lørdag 13. februar – HVIT PIZZA MED POTET, SOPP OG BASILIKUMPESTO

Hvit pizza, potetpizza eller pizza med potet. Kjært barn har mange navn, og denne godbiten ligger klart i favorittboksen! Dette er SÅ GODT!

 

Søndag 14. februar – SAFTIG LAKS INNBAKT I BUTTERIDEG

Det blir straks litt ekstra feststemning over laksefiletene når de blir pakket pent inn i butterdeig sammen med andre gode smaker. Her kjører jeg på med litt asiatiske smaker, østerssaus, chilipaste og fiskesaus. Har du ikke det tilgjengelig, gir du bare fiskesykkene et ekstra dryss med salt og noen omganger med pepperkverna, samt en spiseskje eller to med creme fraiche.

 

Ukens kake – MUFFINS MED KOKOS OG MARENGSGLASUR

Tenkte det passer fint med disse muffinsene nå – de ser jo ut som små snøballer 🙂

 

Ukens gjærbakst – FROKOSTRUNDSTYKKER

Etter min mening, er det den ultimate helgefølelsen å kunne spise nystekte rundstykker til frokost! Denne oppskriften fungerer både med og uten en surdeigsstarter.

 

Ha en en strålende uke!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon