Ukemeny for uke 1 2018

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 1 2018

Riktig godt nytt år, folkens! Håper dere har hatt en fin juleferie og kjenner at både hode og kropp er klare for et nytt år! Jeg gleder meg stort til alt som skal skje dette året. Det aller, aller meste har jeg ingen formening om ennå, men jeg får ta i mot det som kommer, etter beste evne.

Etter nesten to uker med julemat, skal det bli helt greit å komme tilbake til et vanlig kosthold igjen også. Med frokost på morgenen – og ikke langt utpå formiddagen – lunsj, middag og kveldsmat. Og med litt mer fisk og litt mindre fet saus. Det er herlig at vi har ulike perioder!

Her kommer mine middagsforslag for den kommende uken! Ønsker deg en strålende fin uke, og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Tirsdag 2. januar – Kylling- eller kalkunsalat med linser og egg

Dette er en smakfull måte å bruke opp kalkunrester på! Det står kylling i oppskriften, men den fungerer akkurat like godt med kalkunkjøtt. Enkelt, lett og smakfullt!

 

Onsdag 3. januar – Stekt torsk med grønnsaker og guacamole

Tror aldri jeg kan bli lei av denne middagen! Saftig torsk med massevis av grønnsaker og guacamole. Det er og blir en vinner!

 

Torsdag 4. januar – Lettvint pølsegryte

Dette er en skikkelig kjapp familiefavoritt! Du kan bruke helt vanlige middagspølser i gryten eller du kan gå for noen mer smaksrike. Bruk det som frister mest!

 

Fredag 5. januar – Vegetarlasagne

Du trenger definitivt ikke å være vegetarianer for å nye denne vegetarlasagnen!

 

Lørdag 6. januar – Supergod fiskesuppe

Jeg har ingen forsett for 2018, men hvis jeg nå skulle hatt ett, måtte det være å lage enda mer suppe til middag! Alle 4 i familien er kjempeglade i suppe. Det er som regel riktig så enkelt å lage og det bruker å smake skikkelig godt! Denne fiskesuppen er litt mer helgevariant enn hverdagsvariant, for jeg koker kraften først. Vil du bruke den til hverdags, og ikke har tid til å lage kraften, bruker du en fisk- eller grønnsaksfond fra flaske istedenfor.

 

Søndag 7. januar – Sprø vårruller med kjøttdeig, gulrot og ingefær

Jeg elsker vårruller! Det sprø vårrullarket og det smakfulle innholdet! Herlig! Jeg bruker nesten bestandig å lage dobbel porsjon når jeg holder på, så steker jeg, eller friterer det vi skal spise den dagen, og fryser ned resten til en annen dag. Det som er fryst, tiner jeg på kjøkkenbenken før jeg så steker eller friterer det.

 

Ukens kake – Honningkake med sitronglasur

Dette er en herlig hverdagskake eller helgekake, om du vil. Ikke noe fancy pancy, bare enkle gode smaker sammen.

 

Ukens gjærbakst – Smakfullt havrebrød

Tilbake til hverdagen og tilbake til grovbrød! I julen har vi spist massevis av croissanter og fine rundstykker, men det er absolutt ikke noen nedtur å gå tilbake til de grove variantene heller!

 

En riktig god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon