Ukemeny for uke 2

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 2

Fortsatt godt nytt år folkens! Håper dere har hatt en fin første uke i det nye året! Her i Rakkestad, hvor jeg sitter, er dagen i dag (lørdag) 21 minutter og 6 sekunder lengre enn ved vintersolverv. Jeg blir glad for hvert sekund med mer lys vi får nå i månedene fremover.

Jeg leste akkurat i avisen at vi spiser mindre og mindre fisk. Og det mente ekspertene at det er to hovedgrunner for. Den ene er at prisen på laks har økt med rundt 40 % det siste året – og det er mye – og den andre er at folk har for få oppskrifter å spille på. Jeg får dessverre ikke gjort mye med lakseprisene, men jeg kan iallfall gjøre mitt til at mine lesere får gode fiskeoppskrifter i ukemenyene. Det er bestandig minst to oppskrifter med fisk i ukemenyene mine, så lager du dem, vil repertoaret av oppskrifter øke også.

Det blir litt kjøtt, både hvitt og rødt og litt veggismat denne uken også. Så håper jeg at du finner deg mange oppskrifter som du har lyst til å lage! Ønsker deg en riktig så god uke og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 8. januar – Fiskeform med laks og potet

Vi starter uken med en smakfull og god fiskeform med laks i. Jeg er og blir skikkelig svak for middager som kan lages i en form. Selv om jeg kanskje må skite til noen kjeler for å få alt oppi formen, er det noe med det faktum at det bare er selve stekeformen som er igjen å vaske opp når middagen er ferdig.

 

Tirsdag 9. januar – Italiensk grønnsaksgryte med pølser

Jeg blir glad bare jeg ser fargene på denne middagen! Det beste av alt er at den smaker skikkelig fargerikt også. Bruk vanlige middagpølser eller noen med litt mer smak i. Alt etter hva du liker best.

 

Onsdag 10. januar – Pastasalat med kylling og avokado

Hjemme hos oss bruker det bestandig å være en slager med pastasalat. Hva som er i den, i tillegg til pasta og kylling, varieres ut fra hva som finnes tilgjengelig. Her er en variant med chorizopølse, agurk, soltørkede tomater og masse annet godt snadder!

 

Torsdag 11. januar – Laksewraps

Laksewraps bruker å være en veldig populær middag hos både små og store. Her får fiskebitene følge av most avokado. Nam!

 

Fredag 12. januar – Hennikas kylling med paprikasaus og kokt ris

Da Hennika på 15 hadde arbeidsuke hos meg i våres, lagde hun denne kyllingretten. Den bruker de å spise masse og den er en skikkelig familiefavoritt.

 

Lørdag 13. januar – Fransk løksuppe

Dette må være et av de aller beste eksemplene på at veldig god mat ikke trenger å koste mange kroner. Løk er noe av den billigste maten vi kan kjøpe, iallfall når vi plukker dem i løsvekt og ikke tar de ferdige strømpene (de kan gi mange ganger så høy kilopris). Og har du osterester liggende bakerst i kjøleskapet eller nedfrossen revet ost, er den topp å bruke til gratineringen.

 

Søndag 14. januar – Kjøttgryte med grov stappe

Elsker middager som denne! En ting er at den smaker aldeles smashing. Og så er den i tillegg med på å spre en fantastisk god lukt rundt i hele huset alle de timene som den putrer på platen. Nam!

 

Ukens kake – Den store stygge ulvens sjokoladekake

Blir fullt opp med barndomsminner når denne kaken serveres! Denne kaken tror jeg var den aller første jeg bakte helt alene – etter oppskriften i «Mikke Mus’ kokebok».

 

Ukens gjærbakst – Søt og god mandelstjerne

Å lage stjerner som dette var skikkelig poppis i 2017. Vi er ikke mer fremoverlente enn at vi gjerne lager dem i 2018 også.

God uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon