Mandelstjerne

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Mandelstjerne

Dette er den nye, store poppisen i den søte hvetebakstverdenen! En søt stjerne med fyll i. Veldig ofte er det sjokoladefyll i dem, men her går jeg for et godt, gammeldags mandelfyll.

Jeg bruker en helt vanlig kringleoppskrift, så det er bare måte du former deigen på som er annerledes. Følg etter bildene som du ser litt lenger ned. Husk å legg den første bunnen på et bakepapirkledd stekebrett før du begynner med fyllet. Første gang jeg lagde den, glemte jeg nemlig det, og måtte prøve å flytte hele stjernen når den var ferdig. Det gikk forholdsvis dårlig, kan man si. Smaken var heldigvis god allikevel.

Denne stjernen er perfekt å bake og servere neste gang du skal ha kaffegjester! God bakst!

Mandelstjerne

Oppskrift på mandelstjerne

Deigen
425 g hvetemel
50 g sukker
½ pk gjær
2 ¾ dl melk
¼ ts salt
50 g kaldt smør
1 egg til pensling
½ dl mandelflak til dryss

Fyll
150 g mandler
100 g melis
3-4 ss kokende vann

Ha hvetemel, sukker, salt og gjær i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, kan du smuldre den rett i bakebollen. Deigen skal eltes så lenge at gjæren garantert forsvinner inn i deigen.

Ha i melken og sett mikseren på laveste hastighet. Elt deigen i 10 minutter. I mellomtiden tar du smøret ut av kjøleskapet og deler det opp i små terninger. Ha terningene i deigen og elt videre i 7-8 minutter. Altså en eltetid på 17-18 minutter totalt. Jeg bruker kjøleskapskald melk fordi jeg ikke greier å se noen forskjell på det ferdige produktet på om jeg bruker varm eller kald melk. Da sparer jeg meg oppvasken av en kasserolle.

Dekk bollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse. Det bruker å ta omlag 1 time.

Imens kan du lage klart fyllet. Ha mandlene og melisen i en matprosessor og kjør knivene rundt til det har blitt helt finmalt. Du kan også bruke en mandelkvern. Rør inn nok kokende vann til at det blir en tykk grøt. Sett det til side.

Dryss et helt tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Elt den sammen en gang før du deler den i 2 like store deler.

Kjevle hver del ut til en sirkel på 30 cm i diameter. Legg den ene på et bakepapirkledd stekebrett. Fordel fyllet over og legg den andre sirkelen på toppen. Følg fremgangsmåten som du ser på bildene under.

Mandelstjerne

Mandelstjerne

Snurr hvert «øre» tre ganger, og snurr to og to mot hverandre før du limer dem sammen som du ser på bildet.

Mandelstjerne

La rosen etterheve i 30-45 minutter. Sett samtidig på stekeovnen på 200 grader.

Pisk sammen egget og pensle stjernen med det før du drysser over mandelflakene. Stek stjernen på nest nederste rille i stekeovnen i ca. 30 minutter. Den skal være gyllenbrun utenpå og gjennomstekt inni.

La stjernen skli forsiktig ned på en bakerist til avkjøling.

Mandelstjerne

God bakst!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon