Ukemeny uke 48

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny uke 48

Herlighet, folkens! Nå er vi inne i adventsmåneden! Jeg elsker alle lysene vi tenner rundt om alle steder nå. Det trenger vi virkelig nå når dagene er så mørke i seg selv.

Og jeg elsker at juleluktene begynner å komme i huset. Vanligvis bruker jeg å ha bakt massevis av julebakst og lagd masse julemat før desember starter, men i år har jeg faktisk ikke gjort det. Og det synes jeg er litt deilig. Så blir det ekstra stas med smakene og luktene nå i desember.

Vi trenger helt vanlig mat denne uken også, ikke sant? Så her kommer mine forslag til hva du kan lage til middag den kommende uken!

Jeg blir kjempeglad hvis du har lyst til å følge meg på Snapchat! Der får du se litt mer av livet bak bloggen! Du finner meg som frutimian 🙂

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 28. november – Grønnsaksgryte

Jeg elsker virkelig fargerik mat! Spesielt når landskapet rundt meg er i vinterdvale, er det ekstra deilig å både se på og å spise mat med masse farger.

grønnsaksgryte

 

Tirsdag 29. november – Pasta med laks og ertesaus

Frosne erter blir utrolig søte og gode når de blir most til en tykk saus som dette. Dette er etter min mening en strålende smakfull og superkjapp hverdagsmiddag! Prøv i vei du også!

laks-med-tagliatelle-og-ertesaus

 

Onsdag 30. november – Kylling og bacon med makaronilokk

Det er tre store middagsgjengangere i denne middagen: pasta, kylling og bacon – i en herlig sammenblanding!

kylling-bacon-og-makaroni-i-samme-form

 

Torsdag 1. desember – Pytt i panne med speilegg

Egentlig er det litt fint å koke litt for mange poteter og gulrotbiter til middag, for da har du rester nok til å lage pytt i panne en annen dag! Dette er en genial måte å bli kvitt diverse rester som ligger i kjøleskapet. Når jeg har lyst på pytt i panne og ikke har poteter som allerede er ferdigkokte, skjærer jeg dem i tynne skiver og steker rett i pannen.

pytt-i-panne-restemiddag

 

Fredag 2. desember – Quinoasalat med biffskiver og grønnsaker

Dette er rett og slett en herlig middag! Finn frem grillpannen, eller stekepannen, og sett i gang!

Jeg bruker quinoa i denne salaten. Quinoa er små frø som vokser i Sør-Amerika, og som har blitt spist i mange tusen år. Fler og fler vanlige dagligvarer får nå inn quinoa i sitt vanlige sortiment, så spør etter det dersom du ikke finner det i hyllene. Du kan også bruke ris (gjerne brun) eller byggris istedenfor.

quinoasalat

 

Lørdag 3. desember – Gratinert hummer

Det er intet annet enn skikkelig luksus over lørdagens middagsforslag. Det er definitivt ikke hver dag jeg spiser hummer, men du så godt det er å skikkelig nyte det en gang i blant!

ostegratinert-hummer-med-tomat-og-hvitlok

 

Søndag 4. desember – Karbonader med løkkompott

Gode, saftige karbonader med brunet løk, er bestandig en stor slager. Her har jeg gjort en liten vri på løken og lagd den som en kompott, med rosiner og litt eddik. Da blir det gyllenbrun løk med fantastisk gode smaker. I oppskriften serverer jeg dem som en del av et koldtbord, men de greier jeg veldig godt på egen hånd. Kanskje servert med kokte poteter og en hjemmelaget brun saus.

 

lokkompott-og-karbonade

 

 

Ukens kake – Sarah Bernard i langpanne

Oh, herlige land! Dette er så utrolig godt! Store mengder med Sarah Bernard fiks ferdig laget i en langpanne! Rett og slett en genial måte å lage store mengder på, spør du meg!

sarah-bernard-2

 

Ukens gjærbakst – Julebrød med rosiner

Det er noe med denne gjærbaksten som virkelig aldri kan bli feil – spør du meg. Får du først dreisen på å bake gjærbakst, blir du hektet. Og det blir som regel dem rundt deg også.

julebrod

 

En riktig god uke til deg!

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon