Gode, saftige karbonader med brunet løk, er bestandig en stor slager, også til koldtbordet! Her har jeg gjort en liten vri på løken og lagd den som en kompott, med rosiner og litt eddik. Da blir det gyllenbrun løk med fantastisk gode smaker.

Karbonader med løkkompott

Oppskrift på karbonader – 6 stykker
1 kg karbonadedeig
1 ts salt
nykvernet pepper
1 ts tørket ingefær
½ ts revet muskatnøtt
1–2 ts potetmel
2 ss hvetemel
olje og smør til steking

Løkkompott
700 g løk
50 g smør
1 ss brunt sukker
3 ss rødvinseddik
75 g rosiner
salt
nykvernet pepper

Bland godt sammen karbonadedeigen, salt, pepper, ingefær og muskatnøtt og 1 ts av potetmelet. Dersom deigen kjennes litt løs ut, tilsetter du den andre teskjeen også.

Form karbonadene runde og flate. Lag rutemønster med en kniv på begge sidene av karbonadene. Ha hvetemelet på en tallerken og vend karbonadene i.

Stek dem på medium varme i en blanding av olje og smør, til de er gjennomstekte.

Skrell løkene før du skjærer dem i tynne ringer. Smelt smøret i en kasserolle og ha i løkringene. La dem steke på ganske svak varme i ca. 10 minutter før du har i resten av ingrediensene og koker det hele sammen til løken har blitt gyllenbrun og helt myk.

Smak til med salt og pepper.

Karbonader med løkkompott Karbonader med løkkompott

Nyt!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *