Sånn steker du biffen perfekt!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Sånn steker du biffen perfekt!

Å kjøpe godt biffkjøtt koster ganske mye penger, så da er det om å gjøre å behandle kjøttet på best mulig måte, sånn at man får et knallgodt resultat! Mør og smakfull biff som nærmest smelter på tungen!

Har du et bra stykke kjøtt og steker det som jeg gjør her, er du garantert et perfekt resultat hver eneste gang!

Sjekk ut denne filmen jeg har laget sammen med Kjell Ringstad.

 

Perfekt stekt eller grillet biff

til 4 personer

4 biffer á 150-200 g
flaksalt
nykvernet pepper
1-2 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
1 grein rosmarin

Ta biffene ut av kjøleskapet i så god tid før du skal steke det, at det rekker å bli romtemperert. Om det ikke allerede er skjær i skiver, gjør du det nå. Det er fint å ha skiver som er 2-2 1/2 cm tykke.

Varm opp en stekepanne eller en grill. Når du bruker stekepanne, er det fint å bruke en jernpanne eller en annen tykkbunnet panne og som tåler høy varme. Her bruker jeg en grillpanne.

Dryss flaksalt og nykvernet pepper på begge sidene av biffene før du fordeler over oljen. Bruker du vanlig stekepanne, kan du ha oljen rett i stekepannen.

Legg i biffstykkene og la dem ligge helt i ro i 1 minutt. Vil du ha en biff som er rå inni, snur du den og lar den steke like lenge på den andre siden. Vil du ha en biff som er litt mer rød enn rosa, lar du kjøttet ligge ca. 1 minutt til. Bruker du grillpanne, kan du snu kjøttet 180 grader (men med samme side ned) sånn at du får et rutete stekemønster.

Snu biffene og stek like lenge på den andre siden. Vil du ha en rosa til godt stekt biff, må den steke rundt 3 minutter på hver side.

Se på tipsene som vi kommer med i filmen, hvordan du kan klemme sammen fingrene for å se hvordan du kan se hvor godt kjøttet er stekt.

Husk at steketidene vil variere ut fra hvilken temperatur kjøttet hadde da du la det i stekepannen, hvor mye kjøtt du steker samtidig, hvor tykke biffskivene dine er og hvordan stekepannen leder varme, så det er lurt å bruke klemmetipsene fra filmen 🙂

Skjær hvitløkfeddet i to og gni både det og rosmaringreinen på begge sider av kjøttet. Du gnir på den frøste siden når du har snudd kjøttet – altså den den siden som da akkurat er stekt og som nå vender opp. Så gnir du på den andre siden når kjøttet er stekt ferdig.

La biffen hvile i 2 minutter før servering.

Har du fire biffer som skal stekes, er det lurt å bruke to stekepanner.

Klikk deg inn her for å få oppskriften på en god, hjemmelaget bernaisesaus!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon