Sånn steker du biffen perfekt!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 20 minutter

Porsjoner: 4

Sånn steker du biffen perfekt!

Her får du fremgangsmåten for hvordan du steker biffen perfekt – hver eneste gang.

Å kjøpe godt biffkjøtt er dyrt, så da må vi behandle kjøttet på best mulig måte. Vi vil jo gjerne få et knallgodt resultat med en mør og smakfull biff som nærmest smelter på tungen!

Hvilket kjøttstykke skal du velge?

Om du velger indrefilet, ytrefilet eller entrecôte, ja det er helt opp til deg. Ytrefilet er den dyreste stykningsdelen og er veldig mørt kjøtt. Ytrefileten er også skikkelig mør. Begge disse to er magre kjøttstykker uten fett.

Entrecôten har inkorporert fett i seg, noe som gjør at kjøttet får en ekstra smak under stekingen. Noen entrecôtestykker har mye inkorporert fett, mens andre har mindre. Jeg liker det best når fettet er i ganske tynne lag, slik at mye av det smelter under stekingen og gir masse god smak til kjøttet. Ofte blir entrecôte kalt kokkenes favorittkjøttstykke.

Du kan bruke akkurat den samme fremgangsmåten for alle tre stykningsdelene.

Se gjerne denne filmen som jeg har laget sammen med Kjell Ringstad, i tillegg til å lese oppskriften. Vi kommer med mange gode tips her i filmen.

Ingredienser

4 biff á 150-200 gram
flaksalt
nykvernet pepper
3 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
1 grein rosmarin

Slik gjør du

Ta biffene ut av kjøleskapet og i så god tid før du skal steke det, at det rekker å bli romtemperert. Om det ikke allerede er skjær i skiver, gjør du det nå. Det er fint å ha skiver som er 2-2 1/2 cm tykke.

Varm opp en stekepanne eller en grill. Når du bruker stekepanne, er det fint å bruke en jernpanne eller en annen tykkbunnet panne og som tåler høy varme. Her bruker jeg en grillpanne.

Dryss flaksalt og nykvernet pepper på begge sidene av biffene før du fordeler over oljen. Bruker du vanlig stekepanne, kan du ha oljen rett i stekepannen.

Hvor lenge skal biffen stekes?

Legg i biffstykkene og la dem ligge helt i ro i 1 minutt. Vil du ha en biff som er rå inni, snur du den og lar den steke like lenge på den andre siden. Vil du ha en biff som er litt mer rød enn rosa, lar du kjøttet ligge ca. 1 minutt til. Bruker du grillpanne, kan du snu kjøttet 180 grader (men med samme side ned) sånn at du får et rutete stekemønster.

Snu biffene og stek like lenge på den andre siden. Vil du ha en rosa til godt stekt biff, må den steke rundt 3 minutter på hver side.

Klemmetrikset!

Se på tipsene som vi kommer med i filmen, hvordan du kan klemme sammen fingrene for å se hvordan du kan se hvor godt kjøttet er stekt.

Husk at steketidene vil variere ut fra hvilken temperatur kjøttet hadde da du la det i stekepannen, hvor mye kjøtt du steker samtidig, hvor tykke biffskivene dine er og hvordan stekepannen leder varme, så det er lurt å bruke klemmetipsene fra filmen 🙂

Skjær hvitløkfeddet i to og gni både det og rosmaringreinen på begge sider av kjøttet. Du gnir på den første siden når du har snudd kjøttet – altså den den siden som da akkurat er stekt og som nå vender opp. Så gnir du på den andre siden når kjøttet er stekt ferdig.

La biffen hvile i 2 minutter før servering.

Har du fire biffer som skal stekes, er det lurt å bruke to stekepanner.

Klikk deg inn her for å få oppskriften på en god, hjemmelaget bernaisesaus!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon