Curry med kjøtt og ris

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Curry med kjøtt og ris

Curry er betegnelsen på en småhet og godt krydret saus med indisk opphav. Og inderne er utrolig gode på å lage sine sauser. Det er lett å tilpasse strykegraden etter egne smaksløker.

Denne oppskriften er mye enklere å følge enn den tilsynelatende ser ut for når du ser lengden på ingredienslisten. Det er lurt å lese gjennom alt før du begynner.

Curry med kjøtt og ris

Dette trenger du for å lage curry med storfekjøtt og ris
Ris
4 dl ris
6 dl vann
1 ts salt

Marinade
15–20 safrantråder
1 ss H-melk
5–6 cm, ca. 30 g fersk ingefær
2 røde chili, kan redusere mengden
8 fedd hvitløk
1 skive, ca. 30 g mango
2 ss gresk yoghurt
1 ts gurkemeie
2 ss tomatpure
1 ts sukker
400 g mørbrad eller flatbiff

Krydderblanding
2 løk
1 dl olivenolje
1 kanelstang
2 kardemommekapsler eller 1/8 ts malt kardemomme
2 nellikspiker
2 laurbærblad
1 ts salt

Til servering
gresk yoghurt
koriander

Curry med kjøtt og ris

Vask risen i kaldt vann i flere omganger. Lenge nok til at vannet forblir blankt. Kok så risen etter anvisning på pakken.

Marinaden.
Bland sammen safrantrådene og melka i en liten bolle og la det stå slik i 10–15 minutter. Skrell ingefæren og finhakk både den, chiliene, hvitløkfeddene og mangoen. Tar du med chilifrøene, blir curryen ekstra sterk. Ha alle ingrediensene til marinaden, unntatt safranen, i en brødpose. Kjøttet skjærer du i terninger før du har i. Knytt sammen posen og la kjøttet marineres enten i kjøleskapet over natta eller på kjøkkenbenken i 1 time.

I mellomtiden lager du krydderblandingen. Skrell løkene. Den ene skjærer du i tynne skiver. Ha olivenoljen i en stekepanne og friter løkringene i 1–2 minutter til de blir gyllenbrune. Ta dem ut og legg dem over på kjøkkenpapir for å renne av.

Curry med kjøtt og ris     Curry med kjøtt og ris

Den andre løken finhakker du og har i stekepanna, når du er ferdig med friteringen, sammen med resten av ingrediensene til krydderblandingen. La det surre på medium varme i 3–4 minutter.

Øk varmen i stekepanna og ha i kjøttet som ligger i marinaden. Brun det i noen minutter før du heller i resten av marinaden og safranmelka. Sett på et lokk og la det putre i 20 minutter.

Bland sammen den kokte risen og kjøttet. Serveres med gresk yoghurt og koriander.

Curry med kjøtt og ris

3 kommentarer til “Curry med kjøtt og ris”

  1. Kjempegod, lagde ikveld. Super enkel/ Marinerte kjottet over nattet, brukte ca 600 g kjott. Neste gang dobler jeg marinaden. Brukte kun 1 chili uten fro, neste gang bruker jeg 2 chili. Tusen takk for super god oppskrift – samt mange andre gode du har paa siden din!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon