Gratinert hummer

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Gratinert hummer

Det hører definitivt ikke med til hverdagskosten verken hjemme eller her på bloggen at jeg serverer hummer. Til det er det alt for dyrt. Men har man en god anledning å slå på stortromma for, er det jo veldig moro å kunne legge en lekker og kjempegod hummer på serveringsfatet.

Fordi det er mest vanlig å få kjøpt ferdig kokt hummer her til lands, tar jeg utgangspunkt i det i denne oppskriften. Her gratinerer jeg den med en tykk hvit saus og masse parmesan, og serverer den med veldig gode tomater og hvitløksfedd.

God festaften til deg også!

Gratinert hummer

Gratinert hummer
til 2 personer

20 g smør
25 g hvetemel
1 ½ dl melk
salt
nykvernet pepper
2–3 grener timian
2 hummere
3–4 skiver god spekeskinke
40 g parmesan

Tomat og hvitløk kokt i olje
6 fedd hvitløk
3 dl olivenolje
10 cherrytomater

Tilbehør
godt flatbrød

Sett på grillelementet på stekeovnen på 180 grader og kle et stekebrett med aluminiumsfolie.

Start med hvitløken og tomaten. Skrell hvitløkfeddene og ha dem i en liten kasserolle sammen med olivenoljen. Kok opp og la det være akkurat på kokepunktet i 5 minutter. Ha så i tomatene og behold varmen i 5 minutter til. Når hvitløken får denne behandlingen, får den en veldig mild og rund smak.

Smelt smøret i en kasserolle og rør inn hvetemelet. Spe med melken og gi sausen noen minutter med småkoking. Smak til med salt og pepper. Hakk opp timianen, riv parmesanen og rør det inn i sauen. La det være igjen litt parmesan til å drysse på toppen. Sausen er forholdsvis tykk.

Gratinert hummer

Riv av klørne på hummeren. De klipper du opp og serverer sammen med den gratinerte hummeren. Del så hummerne i to på langs. Fjern paven, som er det mørke partiet i hodet på hummeren, og tarmen som går ned langs hele kroppen.

Legg hummerne med snittflaten opp på stekebrettet. Fordel den tykke sausen oppå hummerne. Skjær opp spekeskinken og dryss over før du avslutter med resten av den revne parmesanen.

Sett stekebrettet under grillelementet og stek til ostesausen har fått gyllenbrune flekker, ca. 5 minutter.

Server hummeren straks sammen med klørne og hvitløks- og tomatblandingen.

Gratinert hummer Gratinert hummer Gratinert hummer Gratinert hummer

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon