Fiskepinner av laks med verdens beste råkostsalat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 45 minutter

Porsjoner: 4

Fiskepinner av laks med verdens beste råkostsalat

De aller beste fiskepinnene er de som er knasende sprø og gyllenstekte på utsiden og som har et ordedntlig godt stykke med fisk i seg. Og det er jo ingen selvfølge, for på en del av de ferdigkjøpte fiskepinnene, må du nesten lete for å se fisken midt i.

For å gjøre knasingen ekstra knasete, kan du gjerne kjøre runden med mel, egg og brødsmuler to ganger etter hverandre. Da er du garantert at hele stykket blir jevnt dekt rundt det hele.

Lag dine egne brødsmuler som du bruker rundt fiskebitene, eller kjøp ferdig i butikken. Når jeg kjøper ferdige i butikken, liker jeg best de som heter panko og som er litt store biter med tørket loff. Posene finner du i innvandrerbutikker og i dagligvarebutikker med stort utvalg.

LES MER! Hjemmelaget guacamole er knallgodt å servere til STEKT TORSK

Sånn lager du dine egne brødsmuler til griljeringen

Skjær tørt brød eller tørr loff i skiver og kjør dem til smuler i en matprosessoren. Hell smulene utover et stekebrett, sett stekeovnen på 100 grader og tørk smulene til de blir sprø. Når de er tørket, er de også supre å putte i fryseren. Disse smulene er perfekte å bruke til all slags griljering.

Råkostsalat

Jeg er en stor råkostelsker! Mens barndommens råkostsalater nesten utelukkende besto av revet gulrot i en sukker- og eddikblanding, er det riktig så mye som nå finner veien oppi råkostbollen. Og dressingen har blitt både rundere og bedre i smaken.

I denne versjonen bruker jeg både kål, gulrot og rå rødbeter i tillegg til massevis av granateplekjerner, persille, mynte og koriander. Sjekk også ut dressingoppskriften! Den løfter hele råkosten opp til nye høyder.

Håper du liker den like godt som jeg!

God middag til deg!

Ingredienser

Laksepinner
500 g laksefilet uten skinn og bein
1 ts salt
0.5 ts nykvernet pepper
3 egg
1.5 dl hvetemel
4 dl brødsmuler/panko
4 ss olivenolje
25 g smør

Råstekte poteter
700 g potet gjerne små
1 ts flaksalt
0.5 ts nykvernet pepper
3 ss olivenolje

Råkostsalat med granateple
0.25 hodekål
1 gulrot/gulrøtter
1 rødbet rå, ikke fra lake
1 granateple
20 greiner koriander
20 greiner flatbladet persille
10 blad mynte
4 ss olivenolje
2 ss fru timian balsamico med granateplekjerner
1 ss sitronsaft
0.5 ts flaksalt
0.25 ts nykvernet pepper
0.5 ts sukker

Til servering
1 dl rømme

Slik gjør du

Start med fiskepinnene

Jeg liker å starte med fiskepinnene, så kan de ligge klare med griljeringen ferdig mens jeg gjør klart resten, og før jeg starter med stekingen av dem. Da rekker de å tørke litt inn før stekingen starter, og det liker jeg.

Gjør klart et fat eller et stekebrett som du kan legge fiskestykkene på, etterhvert som du griljerer dem.

Del fisken i 8 like store biter og fordel halvparten av saltet og pepperen rundt stykkene. Pisk eggene lett sammen i en dyptallerken. Så har du melet og resten av saltet og pepperen i én tallerken og brødsmulene i en annen.

Rull fiskestykkene i melet, så i eggene og til slutt i brødsmulene. Bruk én hånd for de to tørre blandingene og den andre for eggene, så slipper du store deigklumper på fingrene når du holder på.

Gjenta med alle stykkene før du kjører samme runde én gang til. Legg fiskestykkene til side mens du lager klart resten.

Råstekte poteter

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft. Hvis potetene ikke er vasket og de eventuelt er litt store, må du vaske dem og dele dem i mindre biter før du fordeler dem utover i en langpanne. Ha over salt, pepper og olivenolje og bland det sammen.

Stek potetene i ca. 25 minutter, til de er gyllenbrune utenpå og myke midt i. Om de blir for mørke i fargen før de er gjennomstekte, skrur du ned varmen litt på slutten.

Råkostsalaten

Skjær kålen i så tynne strimler som du greier. Skrell gulroten og rødbeten og skjær dem også i helt tynne skiver før du deler skivene i strimler. Har du en mandolin, kan du gjerne bruke den her. Pass bare på fingrene dine. Skjærer du på en trefjøl, er det lurt å dekke den med matpapir før du skjærer rødbeter, så slipper du misfarging av fjølen.

Del opp granateplet og pirk ut alle kjernene. Urtene hakker du opp.

Rør sammen alle de våte ingrediensene til dressingen i en serveringsbolle. Om du ikke har Fru Timians balsamicoeddik med granateple, kan du bruke en vanlig eplecidereddik istedenfor.

Steking av fiskepinnene

Jeg steker fisken i to omganger, sånn at jeg greier å holde god varme i stekepannen hele tiden. Varm opp oljen og smøret i en stekepanne på litt over medium varme og stek fiskepinnene i ca. 4 minutter på hver side. Følg med sånn at de blir passe gyllenbrune. Er pinnene forholdsvis tykke, kan du godt steke dem litt på sidene også.

Gjenta med resten av potetene. Kanskje må du spe på med litt mer olje og smør til stekerunde nummer to.

God middag til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon