Rundstykker i langpanne

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Rundstykker i langpanne

Rundstykker er bestandig skikkelig poppis å servere hjemme hos oss. Og det føler jeg meg rimelig trygg på at det er hjemme hos mange andre også.  Skal du servere mange på én gang, er det ekstra fint om de ligger bakt sammen i en langpanne. Du kan også bake dem sammen i en rundform, som jeg gjør her.

Dette er en ganske så fin deig. Jeg bruker litt fullkornshvetemel i tillegg til vanlig hvetemel. Fullkornshvetemel har mer fiber i seg enn vanlig, hvitt hvetemel. Både Regal og Møllerens har fullkornshvetemel, så det bør være ganske greit å finne i de aller, aller fleste dagligvarebutikker.

rundstykker i langpanne 2

Rundstykker i langpanne
20 rundstykker

1 kg hvetemel
250 g fullkornshvetemel
1 ts salt
1 pk gjær, fersk eller tørr
8 ¾ dl vann, ca. 20 grader
1 egg + 3 ss melk til pensling
valmuefrø til dryss

Ha alle de tørre ingrediensene i en miksebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett i melet. Ha i vannet og sett kjøkkenmaskinen på laveste hastighet. Elt deigen i ca. 15 minutter til du kjenner at den er skikkelig glatt og smidig.

Dekk bollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar et sted mellom 45 og 60 minutter.

Kle en langpanne med bakepapir.

Hvelv deigen over på bordet og kna den sammen en gang eller to før du deler den i 20 like store deler og ruller dem ut til rundstykker. Plasser dem i langpannen. Langpannen min er ganske stor, så har du en mindre panne, vil rundstykkene vokse seg enda mer sammen. Det er bare fint. Mulig du da må legge til noen ekstra stekeminutter etterpå.

Dekk pannen med et kjøkkenhåndkle og la rundstykkene heve til ca. dobbel størrelse. Det tar omlag 30 minutter. Sett også stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme.

Like før du skal sette rundstykkene i sekeovnen, pisker du sammen egget og melken og pensler alle rundstykkene. Dryss så over valmuefrø.

Sett langpannen på nederste rille og stek rundstykkene i 16-19 minutter. Steker du dem hver for seg, altså at du heller plasserer dem på to stekebrett, beregner du litt kortere steketid, og står de enda tettere enn dette, beregner du litt lengre steketid.

God bakst!

fine rundstykker i langpanne

luftige rundstykker

 

 

 

2 kommentarer til “Rundstykker i langpanne”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon