Hvis jeg får en skive (eller to) med nystekt loff foran meg, er det ikke mye mer jeg trenger! Litt godt smør eller en liten skål med god kaldpresset olivenolje. Mmmm! Eller kanskje en skål med hjemmelaget aïoli. Fy flate det er godt!

Klikk deg inn her for å få oppskriften på hjemmelaget aïoli!

Og er du så heldig at du skal spise reker, er loffskivene riktig så viktige å ha på plass!

Her har jeg brukt en heveform for å lage rund loff. Om du ikke har en heveform, kan du kle en vanlig rund bolle med et glatt kjøkkenhåndkle og bruke den. Eller du kan forme loffen som en vanlig avlang loff og la den heve rett på et stekebrett. Det blir garantert godt samme hva!

Klikk deg inn her for å få oppskriften på min kjappe og enkle loff i form!

Enkel rund loff

til 1 loff

250 g hvetemel, type Tipo 0 (pizzamel)
250 g hvetemel – du kan også bruke 500 g vanlig hvetemel totalt
½ pk gjær, fersk eller tørr
2 ts salt
1 ss olivenolje
3 ¾ dl vann, ca. 20 grader

Ha alt det tørre i en miksebolle. Bruker du fersk gjær, kan du smuldre den rett i bollen. Ha i vannet og elt deigen på lav hastighet i 12-15 minutter. Skru opp tempoet litt på slutten.

Dekk bollen med et lokk og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar omlag 1 time.

Dryss mel i heveformen. Har du maismel (ikke maisenna) eller durumhvete, kan du gjerne bruke det til dryssingen.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang eller to før du former den til et rundt brød. Legg den i heveformen, men toppen ned i formen.

Dryss et tynt lag med mel over brødet og legg over plast. La det heve til dobbel størrelse. Det tar et sted mellom 30 og 45 minutter.

Sett stekeovnen på 250 grader varmluft.

Hvelv brødet over på et bakepapirkledd stekebrett og sett brettet i ovnen. Stek loffen i 10 minutter før du skrur ned varmen til 220 grader og steker videre i ca. 15 minutter.

La loffen avkjøles på en bakerist.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *