Pizzaboller med Fru Timian tomatpesto

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time + avkjøling

Porsjoner: 18

Pizzaboller med Fru Timian tomatpesto

Hvor mange oppskrifter på pizzaboller, pizzasnurrer og pizzaknuter tror du det er mulig å ha? Ikke vet jeg, men at det er mange, ja det vet jeg!

Pizzaboller er utrolig kjekt å ha på repertoaret sitt, for den funker så bra å servere i SÅ mange sammenhenger! Nystekte til en lørdagslunsj, å pakke med seg når man skal på tur og å ta ut av fryseren når plutselig en skokk med unger kommer ramlende inn dørene.

Dagens versjon er med min egen tomatpesto som fyll! Jeg synes denne tomatpestoen er utrolig anvendelig, og jeg bruker den både som pesto, for eksempel når jeg lager pasta med tomatpesto, som marinade når jeg griller kjøtt (terninger av kjøtt + tomatesto + olivenoje = godt), jeg blander den med fløte og heller over grønnsaker i en ildfast form og så gratinerer det med ost på toppen, og jeg bruker det til fyll i disse pizzabollene!

Håper du også blir fristet til å prøve! God bakst!

KLIKK DEG INN HER FOR Å KOMME TIL ALLE OPPSKRIFTENE MED FRU TIMIANS KRYDDERBLANDINGER, PESTOER OG BULJONGER!

Ingredienser

Deigen
1 kg hvetemel
1 ss salt
1 pk gjær
2 ss olivenolje
7 dl vann

Pestofyllet
4 ss fru timians tomatpesto
6 ss kokende vann
4 ss god olivenolje
100 g revet ost

Slik gjør du

Ha alt det tørre til deigen i en bakebolle. Ha i vannet og elt deigen på lav hastighet i 12-13 minutter. Skru opp tempoet og elt videre i 2-3 minutter. Legg over et lokk og la deigen heve til dobbel størrelse.

Ha Fru Timian tomatpesto i en skål. Rør inn det kokende vannet og la det stå i 2 minutter før du rører inn olivenoljen.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen ut av bollen. Kjevle den ut til en firkant på ca. 40 x 55 cm. Løft på den innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast. Dryss eventuelt på litt mer mel. Fordel mesteparten av pestoen utover og dryss osten over. Brett deigen i to, fra den ene langsiden og over til den andre og skjær den i 18 strimler.

Rull strimlene og knyt dem til dem knuter. Fordel resten av pestoen og osten på toppen av hver knute. Sett dem over på et  bakepapirkledd stekebrett og la dem heve til dobbel størrelse under plastfolie.

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Stek pizzabollene i 13–15 minutter. La dem avkjøles på en bakerist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon