En av barns store fiskefavoritter er fiskepinner! Knasende, sprøstekt på utsiden og saftig på innsiden.

Jeg tenker at det er greit at fiskepinnene inneholder så mye fisk som mulig og det er veldig lett å få til når du lager dem selv!

Sei er veldig fint å bruke når du lager fiskepinner! Jeg hadde tenkt å bruke det i denne oppskriften også, men de var  utsolgte i butikken, så da ble det torsk istedenfor.

God middag!

Oppskrift på fiskefingre med pommes frites og rømmedressing
til 4 personer

Fiskefingrene
2 skiver tørt brød eller 1 dl brødrasp/panko
1 ts spisskummen
1 ts paprikapulver
1 ts salt
nykvernet pepper
1 egg
400 g torsk- eller seifilet
smør og olje til steking

Pommes frites
500 g kokefaste poteter
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
½ ts gurkemeie
4 ss olivenolje

Rømmedressing
½ potte koriander
½ boks – 1 ½ dl lettrømme
saft av ½ lime
4 cherrytomater
½ pose blandet grønnsalat til servering

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft. Del opp potetene i staver. Ha dem i en langpanne og ha over krydder og olje. Bland godt. Stekes i 20–25 minutter.

Kjør brødet i en matprosessor til det blir smulete. Er det grov skorpe på brødet, kan du skjære vekk det først. Ha brødsmulene i en bolle sammen med krydderne. Bruker du panko – som er ferdigtørket og smuldret loff – blander du den direkte med krydderne.

Pisk lett sammen egget i en annen bolle. Del opp fiskefiletene i passe stykker. Vend dem i egget først, så brødblandingen.

Varm smør og olje i en stekepanne og stek fiskepinnene på litt over medium varme til de er gyllenbrune og sprø. Du må sikkert steke i to omganger.

Hakk opp korianderen til dressingen og bland sammen med resten av ingrediensene. Serveres med cherrytomater og grønnsalat.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *