Italiensk pizza med tynn bunn

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Italiensk pizza med tynn bunn

Jeg elsker en smakfull, tynnbunnet italiensk pizza! Når jeg får det, spiser bestandig mye mer enn magen krever. Og for å kunne disse godsakene også på dager som er travle, lager jeg bestandig mange ekstra pizzabunner når jeg først er i gang. De holder seg fint i fryseren og tiner på minutter. Og med en tomatsaus som røres sammen på to og et halvt minutt, er alt klart for fest både hverdag og helg. Derfor får du en stor oppskrift på pizzadeig her. Du kan selvfølgelig halvere oppskriften!

Italiensk pizza med tynn bunn

Dette trenger du for å lage 12 tynne pizzabunner
1,3–1,4 kg hvetemel
1 ts salt
20 g fersk gjær
8,5 dl vann, ca. 20 grader
1 ss olivenolje

Dette trenger du for å lage tomatsaus til 4 pizzaer
2 dl tomatpuré
1 dl vann
1 ts tørket oregano
1 ts salt
1 dl olivenolje

Topping
spekeskinke
spekepølse
ruccolasalat
cherrytomater
fersk mozzarella
annen fast hvitost

Ha mesteparten av hvetemelet i en bakebolle sammen med saltet. Rør ut gjæren i vannet og tilsett vannet i melet mens mikseren går på medium hastighet. Elt deigen godt sammen i 7–8 minutter. Tilsett litt mer mel hvis nødvendig. Deigen skal være ganske løs, men ikke så løs at den er helt klissete.

Dekk bollen med plastfolie og sett deigen til heving i 1–1 1/2 time. Den skal bli minst dobbelt så stor. Med så liten gjærmengde tåler den godt å bli slått ned en gang eller to i løpet av hevetiden også. Sett stekeovnen på så sterk varme som går: 250-300 grader. Har du en bakestein eller pizzastein, legger du den inn. Hvis ikke, legger du inn et rent stekebrett midt i stekeovnen.

Italiensk pizza med tynn bunn

Bland sammen tomatpuré, vann, oregano og salt til tomatsausen før du visper inn olivenoljen i en helt tynn stråle. Gjør klar toppingen. Skjær spekepølser i tynne skiver. Del opp cherrytomater. Skjær fersk mozzarella i skiver og riv eventuell annen fast ost. Vask ruccolasalat.

Dryss et tynt lag med hvetemel på benken og hvelv deigen over. Del den i 12 like store deler. Rull dem ut til små baller og kjevle dem ut så tynt du greier. Jeg bruker å kjevle dem i flere vendinger fordi glutenet naturlig vil dra deigen innover igjen. Får den hvilt litt etter noe kjevling, vil den være mer elastisk. Jeg bruker dessuten å ta den siste kjevlingen rett på et bakepapir. Da får jeg deigen helt løvtynn.

De bunnene som du skal ha til senere, halvsteker du i 2–4 minutter, avhengig av hvor sterk varme du faktisk har i stekeovnen. Ta dem ut å la dem avkjøles på en bakerist før du fryser dem ned.

Fordel tomatsaus på resten av bunnene før du fordeler utover den osten du ønsker. Spekepølser og tomater går på før du tar ut stekebrettet og legger på pizzaen, eventuelt bruker en pizzaspade for å legge den over på en bakerstein. Stekes i 4–8 minutter.

Spekeskinke og ruccolasalat legger du på den ferdigstekte pizzaen.

Italiensk pizza med tynn bunn

Kos deg!

14 kommentarer til “Italiensk pizza med tynn bunn”

 1. Hei.
  Flott oppskrift på pizza. Ser du skriver 20 grader på vannet i pizza deigen. Kan det være feil, gjæren trenger vel 37 grader for å aktiveres?

 2. Hei Monika!
  Jeg har kuttet ut å bruke så varmt vann, jeg. Jo lenger tid jeg lar deigen elte, desto kaldere vann må den ha også, Det utvikles ganske mye varme under elteprosessen slik at deigen ender opp med å være en god del varmere enn vannet du tilsetter. Prosessen går fortere når du hever vanntemperaturen, men blir deigen for varm, vil det gå utover hevingen også.
  Vi spiste denne pizzaen i kveld og koste oss skikkelig 🙂

 3. Hei! Denne pizzaen ser ordentlig god ut 🙂
  Jeg vurderer å spise denne pizzaen til middag i kveld og lurte på om det holder med én pizza til fire personer, med tanke på at du har skrevet opp pizzasaus til fire pizzaer i oppskriften. Vil dette si at pizzaene blir såpass små at man burde ha fire stykker?

 4. Hei julianne! Ja dette er porsjonspizzaer. Oppskriften på deigen er til hele 12 posjonspizzaer, så hvis dere f.eks er 4 stk – og du ikke tenker å halvsteke en del for å ha liggende i fryseren (som jeg skriver om i oppskriften) – deler du mengden på 3. Du kan bruke nesten like mye gjær.
  God pizza 🙂

 5. Hi kan jeg erstatte 20g fersk gjær med tørr gjær.Hvor mye tørr skal jeg isåfall bruke til den Italienske pizza’n?
  Takker på forhånd.
  MVH
  Kjell

 6. Hei! Skal ha 12 gjester på pizza kveld. Vi steker den på stenplate på grillen. Har prøvd å lage opp og fryse de, men er ikke helt fornøyd. Bruker 0-mel, er det ikke nødvendig? Bunnen er så viktig, synes jeg. Motagelig for tips.

  • Hei! Skal ha 12 gjester på pizza kveld. Vi skal bruke stenplate på grillen. Går det Ann å forsteke bunner og fryse? Blir mange å lage samme dag. Jeg bruker o-mel. Motagelig for tips. Bunnen er så viktig.

   • Hei Randi! Det går veldig fint å forsteke bunner og fryse dem ned. Tin dem bare i romteperatur – husk å legg dem fra hverandre sånn at de ikke blir våte fra hverandre. Lykke til og god grillkveld!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon