Marinert kylling med couscous

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Marinert kylling med couscous

Ja, det er helt klart mulig å lage veldig god mat uten å bruke mye tid på kjøkkenet!

Noen ganger er det jo sånn at vi har tid til å stå på kjøkkenet riktig så lenge. Tenne noen levende lys, sette på stemningsmusikk, slipe knivene og skikkelig kose oss godt og lenge mens vi lager deilig mat. Andre ganger er det det lettere hverdagskaoset som råder. Jeg tar gjerne skarpe kniver da også, men tiden som er til rådighet til selve matlagingen er betraktelig kortere.

Heldigvis er det ikke sånn at all god mat krever lang tid! Couscous er aldeles strålende når tempoet skal opp. Det samme er rømmeklatten istedenfor saus.

For meg er denne maten god nok og fin nok til å servere hvilken dag som helst, og kjapp nok til også å servere på travle hverdager.

Marinert kylling med couscous

Dette trenger du for å lage limemarinert kylling med couscous og brokkoli til 4 personer
500 g kyllingfilet
2 lime
1 rød chili
4 ss olivenolje
1 ts salt
noen runder med pepperkverna

Couscousen
1 brokkoli
4 dl couscous, gjerne fullkorn
1 ts salt
1 ts paprikapulver, gjerne en røkt versjon hvis du har
5 dl kokende vann
1-2 ts olivenolje

Marinert kylling med couscous

Ha kyllingfiletene i en brødpose. Gjerne av typen med zip slik at du med letthet kan lukke den. Skjær limen i skiver. Del chilien i to på langs og bruk en teskje til å skrape ut frøene. Finhakk chilien. Liker du litt punch i smaken, tar du også med chilifrøene.

Ha limeskivene, chilien og resten av ingrediensene (til kyllingen) oppi posen. Klem og rist litt på den slik at alt blander seg godt og hele kyllingfileten blir dekt at marinaden. La det ligge på kjøkkenbenken i 20 minutter.

Ta ut 2 ss av marinadeoljen og ha den i en stekepanne. Når stekepannen er ordentlig varm, legger du i kyllingfileten. Det kan gjerne henge med noen chilibiter. Stek den i 2 minutter på hver side. Legg i limeskivene, skru ned varmen til den blir medium varm, legg over et lokk og la kyllingen ettersteke i 10 minutter. Snu den en gang eller to.

Del opp brokkolien slik at du får med bare de ytterste, små blomstene. Ha dem i en bolle sammen med couscous, salt og paprikapulver. Bland det sammen. Hell over det kokende vannet og legg over plastfolie eller et lokk. Legg et kjøkkenhåndkle over for å holde på varmen. La det svelle i 5-8 minutter, sjekk hva som står på pakken.  Ta av plastfolien eller lokket og bruk en gaffel til å røre litt luft inn i blandingen. Hell over olivenoljen og rør den inn.

Marinert kylling med couscous

Skjær kyllingen i skiver. Server en god klatt eller to med rømme eller creme fraiche til.

 

Ett kommentar til “Marinert kylling med couscous”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon