S’mores med melkesjokolade, kjeks og marshmallows

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

S’mores med melkesjokolade, kjeks og marshmallows

Denne ultraamerikanske desserten heter s’more og betyr rett og slett ”some more”, og det skjønner du lett at du sier når du setter tennene i disse søte vidundrene.

Som oftest serveres den nok som dessert eller snacks når man sitter rundt et leirbål, men det går akkurat like bra å lage den på gillen. Her snakker vi grillede marshmallows i en søt kombinasjon med kjeks og smeltet sjokolade.

Jeg har fornorsket den nok til at jeg bruker Gjendekjeks, og det blir kjempegodt. Dessuten bruker jeg salte Ritzkjeks, som nok ikke ligger helt innafor normalen. De salte kjeksene gjør seg dessuten veldig godt til de søte marshallowsene og sjokoladen.

Denne desserten lager du på grillen!

Dette trenger du for å lage s’mores som dessert til 4 personer
12 mashmallows
100 melkesjokolade
8 Gjendekjeks
8 Ritzkjeks av den typen som kan knekkes fra hverandre

Træ marshmallowene på 3–4 grillspyd og grill dem over forholdsvis høy varme på grillen. Bruker du kullgrill, er det lurt å fjerne rista og holde marsmallowene ned til glørne. Grill til de blir brunflekkete og faste utenpå og helt myke inni.

Kjenn opp sjokoladen i ruter. Èn rute passe perfekt til en Gjendekjeks og to ruter til Ritzen. Legg aluminiumsfolie på en del av grillen, hvor det ikke er så høy varme, og legg på kjeksen med sjokoladen over. La den ligge i ca. 2 minutter til sjokoladen smelter.

Ta dem av varmen. Fordel marshmallowene over og legg en kjeks til på toppen. Spises med en gang.

Denne desserten lager du på grillen!

God grillings!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon