Det var egenlig litt tilfeldig hvordan denne vaniljesausen plutselig dukket opp i arbeidsbollen der jeg holdt på å skulle lage en mascarponekrem, som jeg egenlig lager ganske ofte på sommeren. Men så fikk jeg det for meg at jeg skulle stivpike eggehvitene for hånd istedenfor å bruke en miksmaster, og hva skjedde da? Jo, jeg ble jo sliten i høyrehånda før eggehvitene ble skikkelig stive, så jeg pisket likegodt inn eggeplommene når jeg først var i gang. Noen skjeer sukker, mascarpone og rømme senere – og en aldri så liten dæsj vanilje – sto jeg der altså med denne supergode vaniljesausen.

Elsker det når noe sånn skjer!

Ananas er en perfekt frukt å grille. Den blir bare enda søtere og saftigere etter noen få minutter på den varme grillen!

Grillet ananas med den beste vaniljesausen

Dette trenger du for å lage grillet ananas med den beste vaniljesausen til 4 personer
1 ananas
2 egg
75 g sukker
1 ts hjemmelag vaniljesukker eller frøene fra ½ vaniljestang
150 g mascarponeost
50 g seterrømme
1 ss flytende honning

Skjær vekk skallet på ananasen og skjær den i 1 cm tykke skiver.

Del eggene i hviter og plommer og ha eggehvitene i en helt ren bolle. Pisk dem til de begynner å tykne. Pisk inn sukkeret og vaniljefrøene. Når eggehvitene er halvstive, pisker du inn eggeplommene også. Så har du i mascarponeosten og rømmen og pisker den inn også. Ferdig!

Legg ananasskivene på en god og vam grill og grill dem på forholdsvis sterk varme i 2 minutter på hver side.

Grillet ananas med den beste vaniljesausen

Legg skivene over på et serveringsfat og fordel honningen over. Hell vaniljesausen i en bolle og server.

Grillet ananas med den beste vaniljesausen

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *