Jeg liker skinkebiffen min best når den er fylt på en eller annen måte. Enten at jeg snitter opp en indre- eller ytrefilet av svin og fyller med urter og andre godsaker eller at jeg, som her banker flat fileter, legger på godt fyll og en ny filet før jeg syr det hele sammen med tannpirkere. Her bruker jeg soltørkede tomater og fersk mozzarella som fyll. Passer veldig godt til salaten med kikerter og cherrytomater.

Kos deg med maten!

Fylt skinkebiff med pasta og bønnesalat

Fylte, panerte svinefileter med bønnesalat og pasta.

Filetene
4 svinefileter á 180 gram
125 g (1 pk) fersk mozzarella
4 tørkede tomater
1 neve basilikum
salt
nykvernet pepper
ca. 2 dl hvetemel
1 egg
ca. 2 dl griljeringsmel
20 g smør
1 ss olivenolje

Bønnesalat
2 fedd hvitløk
3 sjalottløk
1 ss olivenolje
salt
pepper
1 boks (4 dl) hermetiske kikerter
1 boks (4 dl) store hvite bønner, evt. andre bønner
15–20 cherrytomater
noen basilikumblader

400 g tagliatelle

Sett stekeovnen på 200 grader.

Fylt skinkebiff med pasta og bønnesalat     Fylt skinkebiff med pasta og bønnesalat

Fylt skinkebiff med pasta og bønnesalat     Fylt skinkebiff med pasta og bønnesalat

Legg svinefiletene mellom noen lag med plast og bank dem flate til de blir ca. 1/2 centimeter tykke. Skjær mozzarellaen i skiver. Er de soltørkede tomatene myke, skjærer du dem i strimler. Helt tørre tomater må bløtlegges i kokende vann i 5–10 minutter før oppdeling. Basilikumbladene hakker du opp.

Fylt skinkebiff med pasta og bønnesalat     Fylt skinkebiff med pasta og bønnesalat

Legg fyllet, mozzarella, tomat og basilikum på to av filetene og dryss over godt med salt og pepper. Legg de andre filetene på toppen og dryss over salt og pepper der også. Her bruker jeg tannstikkere til å ”sy” kantene sammen. Det går fint uten også.

Fylt skinkebiff med pasta og bønnesalat     Fylt skinkebiff med pasta og bønnesalat

Ha hvetemel i en dyptallerken, lett sammenpisket egg i en annen og griljeringsmel i en tredje. Vend kjøttstykkene først i hvetemelet, rull det i egget før du avslutter med griljeringsmelet.

Smelt smør og olje i en stekepanne. Stek filetene i 2 minutter på hver side på sterk varme slik at de blir gyllenbrune. Etterstek dem i stekeovnen i ca. 8 minutter til de er gjennomstekte. La dem hvile i 2 minutter før du deler hver av dem i to.

Finhakk hvitløkfeddene og skjær sjalottløkene i tynne ringer. Ha dem i en panne sammen med olivenolje, salt og pepper. La det surre i 3–4 minutter. Skyll bønnene i kaldt vann før du har dem i panna sammen med oppdelte tomater. Varm dem opp sammen med resten. Smak til med salt og pepper og opphakket basilikum.

Kok pastaen i godt saltet vann etter anvisning på pakken. Hell den over i et dørslag og la den renne av før servering.

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *