På kjøkkenet

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

På kjøkkenet

Jeg tenkte at du kanskje hadde lyst til å ta en liten titt på noe av det jeg har stående på kjøkkenhyllene mine. Noe er i bruk ofte og noe får et fint lite støvlag over seg mellom hver gang det tas i bruk. Nå er det vel egentlig ikke mange dagene som skal til for at støvet setter seg fast på alt det som står i åpne hyller. All den matlagingen jeg holder på med, gjør at ting fort blir litt fettete selv om jeg har en bra kjøkkenvifte. Jeg ville ikke byttet ut de åpne hyllene for det. Det er utrolig deilig å ha det jeg bruker mest så lett tilgjengelig.

På kjøkkenet

To av kjøkkenhyllene mine. Krydderier og andre småting på den nederste hylla og mer tørrvarer på den andre.

På kjøkkenet

Diverse eddiker, ser du bak der. Både billige og litt dyrere. Foran er det pepper i ulike varianter. På den blanke flaska er det tørkede chiliflak (holder seg for ever og alltid) og hele tørkede chilier i den krukka det står pepper på.

På kjøkkenet

Mer pepper. Tabasco i 4 ulike varianter og sausen med det veldig lange navnet – Worchestershiresaus. Tabascoen er ypperlig å bruke – i én eller flere varianter – i denne gumboen!

På kjøkkenet

Røkt paprikapulver har en litt kraftigere smak enn vanlig paprikapulver. Du får kjøpt ulike røkte varianter, både på styrke og sødme. Koster skjorta (litt overdrevet) i spesialbutikker her i Norge og €1 når du befinner deg i et sydeuropeisk land. Jeg vandrer bestandig rundt i dagligvarebutikker når jeg er på andre steder enn her hjemme. Engelsk sennepspulver i den knallgule boksen bak. Ypperlig å gni inn en stek med!

På kjøkkenet

Alle som har lest 3 eller fler matoppskrifter fra meg, har skjønt at jeg er veldig glad i hvitløk. Den er derfor rikelig tilstede på hylla. Både vanlige tørkede, ferske som jeg fant på Grünerløkka forrige uke og kinesiske. De kinesiske er kjekke når jeg skal bruke mye på én gang. Så slipper jeg å skrelle så mye.

På kjøkkenet

Honning i ulike varianter må til! Den til høyre er forholdsvis lokal – Follohonning heter den og den kjøpte jeg på julemarkedet på Helhetsgården like før jul. Lys og lett i smaken.

På kjøkkenet

En gammel favoritt – nederlandske honningvafler. Jeg vet ikke om det er det de egentlig heter, men første gang jeg smakte dem var i Nederland for mange år siden, og jeg innbiller meg at de har sitt opphav her. Det er harde vafler som sitter sammen to og to, godt sammenklistret med honning. Når du skal spise dem, legger du vaflene på toppen av tekoppen din (går nok bra med kaffe også) slik at de blir helt myke av varmen. Snu dem rundt en gang slik at de blir myke på begge sidene og i midten. Nytes!

En salig blanding her på hyllene, kan du se. Sterk sennep fra Stabburstua her i Rakkestad, rødlaksmarmelade (kjøpt hos Annies Pølseri i Mathallen i Oslo), kakaopulver med marshmallows i og asiatisk fiskesaus har alle fått plass.

På kjøkkenet

På hylla over står kakao, røde linser og bakepulver side om side. Røde linser bruker jeg både i denne chorizosuppa og lammegryta.

På kjøkkenet

Sukkerpynt til kaken og tørkede roseknopper. Sukkerpynten bruker jeg blant annet på denne krydderkaka.

På kjøkkenet

Tørka aprikoser er snacksemat! Passer også godt i veldig mye mat. Her har jeg brukt det som stuffing i kalkunfileter og i en deilig couscoussalat.

På kjøkkenet

Knivene henger ved siden av hyllene.

På kjøkkenet

Og vår nye, fine brødboks fra Ib Laursen står under.

På kjøkkenet

Det er viktig å smake seg fram når man lager mat! Fargerike plastskjeer fra Rice står klare til å bli brukt.

På kjøkkenet

Gamle krukker er fylt opp med alskens kjøkkenredskaper. Går veldig mye raskere å finne ting her enn i en rotete kjøkkenskuff.

 

 

2 kommentarer til “På kjøkkenet”

  1. Hei! Mye godsaker på hyllene dine. Tenkte jeg skulle nevne at de har mye godt fra Stokes på Baker Hansen, blant annet en himmelsk Lemon Curd. Den er fantastisk på ristet brød, eller et tynt lag på Pavlova, under kremen.

  2. Hei Beate! Det står en Lemon Curd på hylla her også, men den er ikke fra Stokes. Skal prøves ut. Jeg elsker Lemon Curd. Trodde jeg hadde oppskrift på palvolva med lemon curd liggende ute på bloggen, men da har jeg den bare i mitt akriv. Skal legges ut 🙂
    Takk for tipset!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon