Jeg vet at noen av dere nå også har begynt å prøve seg på å lage sin egen surdeig. Og det er utrolig moro å få tilbakemeldinger om! Tenkte bare jeg skulle legge ut bilder av de bakebøkene jeg bruker som inspirasjon og kunnskapsbase til mitt surdeigsprosjekt.

Alle de utenlandske bøkene kjøper jeg direkte fra Amazon.co.uk mens de norske har jeg plukket med meg i ulike bokhandlere.

Bøker om surdeigsbakst

Dette var den første boken jeg kjøpte om surdeigsbakst. En fantastisk fin bok om ulike bakere i USA som baker på den gamle, håndverksmåten. Flotte bilder.

Bøker om surdeigsbakst

Brødbibelen av amerikanske Rose Levy Beranbaum. Hun skriver veldig langt og omstendlig og har grafer og tabeller for den minste ting. Tykk som en gammeldags bibel og ganske lite bilder. Her lærer du grunnleggende om bakst.

Bøker om surdeigsbakst

Boka til Jim Lahey, mannen bak de berømte eltefrie brødene.

Bøker om surdeigsbakst

Peter Reinhart går også grundig til verks når han vil lære bort om surdeigbakst.

Bøker om surdeigsbakst

Franske Richard Bertinet driver en bakeskole i Bath i England. Jeg elsker disse to bøkene: den på bildet over og den under.

Bøker om surdeigsbakst

Bøker om surdeigsbakst

Dette er den første boka til Åpent Bakeri. Har brukt mange av oppskriftene herifra.

Bøker om surdeigsbakst

Bok nummer to fra Åpent Bakeri. Denne bruker jeg mye nå når jeg prøver meg fram. Brødene mine ser ikke like bra ut som deres – ennå – men det kommer forhåpentligvis!

Bøker om surdeigsbakst

Denne har jeg akkurat kjøpt, så den har jeg ikke fått sett særlig mye i ennå.

Bøker om surdeigsbakst

Denne kom i samme forsendelse som den på bildet over, så den er heller ikke gjennomlest ennå.

Bøker om surdeigsbakst

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *