På tur i København

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

På tur i København

Forrige uke spiste jeg meg gjennom store deler av Københavns kulinariske tilbud da jeg og en del andre bloggere var på tur sammen med VisitDenmark og DFDS.
Blir du fristet?

Du kan lese om den deilige maten, og ikke minst, champagnesmakingen ombord på danskebåten her og om den fantastiske smushibaren til Royal Copenhagen her.

Ida Davidsen er smørbrødrestauranten over alle i København. Her snakker vi restaurant som nå blir drevet av 5. generasjon. Ida Davidsen, som du ser på bildene under, er, som du også lett kan se på bildene under, DEN dama. Til tross for at hun har passert pensjonsalderen, er hun på plass hver eneste dag for å lage og servere noen av de 275 (!) ulike smørbrødtypene de har på menyen. Det er sønnen og datteren som driver restauranten nå.

På tur i København

Mens vi var der, kom Casper Christensen innom også. For de av dere som har sett komiserien Klovn, er han en kjent skikkelse. Han er skuespiller og har også vært programleder i uttallige danske tv-shows. Som stor fan av Klovn synes jeg det var veldig stas at lanseringen av hans eget smørbrød skjedde mens vi var der. Så da var det vi og Billedbladet som sto og tok bilder.

På tur i København

Svart rugbrød med fett (ikke smør), roastbiff, kalde, kokte poteter, kald bernaisesaus og smørstekt løk. Du kan bare spørre etter smørbrød CC hvis du stikker innom.

På tur i København

Se på disse kunstverkene! Helt fantastiske smørbrød! 10 kilo ferske reker blir pellet hver morgen. Ikke noe lakereker her i gården, nei!

Vi hadde knapt rukket å svelge siste smørbrødbit før vi vandret videre. Ikke mange metrene trengte vi å gå heller, for like oppi gata er samme Casper Christensen medeier i den ultrakule restauranten/nattklubben. Congo heter den og den må du rett og slett vite om for å komme deg inn. Ikke et eneste dørskilt forteller om hva som er bak en kjedelig svart dør.

På tur i København

Vi fikk servert Bushmeat. Massevis av små og store fat ble plassert på bordet – langstekte lammeskanker, grillet sitron, kål, gresshoppesalt (ja, du leste riktig), brent brød, dressinger, blodpannekaker (du leste riktig nå også). Fantastiske smaker! Ettersom maten jo metaforisk inntas i bushen, er det fingerspising som gjelder. En varm klut for å vaske fingrene ble utlevert før matgildet kunne starte.

På tur i København

Brent brød.

På tur i København

Noen friheter må man kunne ta seg! Her må jeg skyte inn at skoene ble tatt av før jeg stilte meg i sofaen.

Èn av de store danske matnavnene er Claus Meyer. Han er den danske programlederen i matserien “New Scandinavian Cooking”, som går verden rundt, han er medeier i Noma, verdens beste restaurant, og han eier mange andre bakerier og restauranter. Vi besøkte ett av hans bakerier, hvor vi fikk være med å lage kanelsnurrer, og vi besøkte restauranten hans Radio.

På tur i København

Her er gjengen samlet i bakeriet. Claus Meyer selv var på reise i utlandet, så han fikk vi dessverre ikke møtt. De andre som jobbet der, var ultratrivelige. Alle vi tre matbloggerne hadde lyst til å være der mye lenger!

På tur i København

Store mengder smør, sukker og kanel er i disse godsakene! Her finner du oppskriften til mine kanelsnurrer.

På tur i København

Kjenner du duften?

På tur i København

Fra Radio. Her fikk vi servert innkokte og glaserte rødbeter med geitostkrem og Salmalaks med tynne flak av sellerirot. Kjempegodt!

På tur i København

Vi spiste kaker også! Her smaker vi oss gjennom et lite utvalg av kakene til La Glace. Konditoriet som har bakt søte kaker til københavnerne i mer enn 140 år.

Etter hektiske spisedager i Danmarks hovedstad, kan jeg lett skrive under på at her ligger de kulinariske opplevelsene tett i tett.

Ett kommentar til “På tur i København”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon