Ukemeny for uke 21

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 21

Fra noen fantastiske godværsdager ser værvarselet betraktelig dårligere ut for den kommende uka her i Rakkestad. Hvordan er det hos deg? Grilloppskriftene får dermed vente en ukes tid til før de (forhåpentligvis) må få sin rettmessige plass i ukemenyen.

Denne uka starter jeg med en god risotto med rikelige mengder parmesan og asparges. Deilige smaker sammen!

God uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 21

Mandag 20. mai – Vårlig risotto med asparges og parmesan

Risotto kan være både fin gjestemat og kjapp hverdagsmiddag. For gjestemat, vil jeg nok etter beste evne gå for å bruke ordentlig buljong, mens hverdagsvarianten fint overlever med fondløsning.

Her bruker jeg vårens asparges og sukkererter. Lysegrønt og lekkert!

Ukemeny for uke 21

 

Tirsdag 21. mai – Tom Yam-suppe med sjøkreps og laks

Dette er Thailands supersuppe! Kan varieres i nesten det uendelige. Den kjennetegnes ved en blanding av en sterk og syrlig smak, og at det brukes fisk eller skalldyr i den. Suppa forutsetter noen asiatiske råvarer. Bor du langt unna en butikk med asiatisk utvalg, kan du kjøpe større kvanta og fryse ned når du først er i en asiatisk butikk.

Ukemeny for uke 21

 

Onsdag 22. mai – Kjapp risgryte med kalkunfilet

Jeg er jo en stor forkjemper for god middag som kan lages enkelt og greit. For meg betyr det blant annet middag som gir minimalt med oppvask. Jeg synes ikke det er så stas å stå og vaske kopper og kar en halvtime etter at alle de andre har forlagg middagsbordet. Alt som kan lages i én gryte – og smaker godt, selvfølgelig – har jeg derfor en stor forkjærlighet for. Denne gryta passer perfekt inn i denne kategorien.

Ukemeny for uke 21

 

Torsdag 23. mai – Grove pizzasnurrer

Om du nå ikke har tid til å bake disse små pizzabrødene på en torsdag ettermiddag, er de utrolig kjekke å ta opp fra fryseren en torsdag ettermiddag. Dette middagstipset er derfor like mye en inspirasjon til hva du kan bake en hvilken som helst dag når du har tid til nettopp å bake, for så å putte det i fryseren i påvente av travle dager.

Ukemeny for uke 21

 

Fredag 24. mai – Kjøttboller og pastaskruer

Kjøttboller og pasta er en av middagsrettene som alltid går hjem. Det er aldri en dag som ikke passer for en kjøttbolle eller to. Det funker samme om det er varmt eller kaldt ute. Her bruker jeg lammekjøttdeig. Har du ikke det, kan du bruke vanlig kjøttdeig.

Ukemeny for uke 21

 

Lørdag 25. mai – Krabbefylte tomater

Dette er etter min smak skikkelig snacksemat! Deilig nykokt krabbekjøtt blandet med avokado, majones og noen gode dråper tabasco.Ukemeny for uke 21

 

Søndag 26. mai – Friterte vårruller

Jeg simpelthen elsker vårruller! Skikkelig sprø skorpe med smakfult og godt fyll. Har du ikke prøvd å lage dine egne vårruller før, får du en god oppskrift du kan følge her. Kos deg!

Ukemeny for uke 21

 

Dessert – Supergod marengskake med karamellsaus

Dette er godt, godt godt!!

Ukemeny for uke 21

 

God uke til deg!

2 kommentarer til “Ukemeny for uke 21”

  1. NÅR JEG BARE HAR VANLIG STEKEPANNE, HVA GJØR JEG MED FRITERINGEN DA? 🙂
    EN TING TIL, JEG LIKER KUN KJØTTET OG GLASSNUDLENE INNI VÅRRULLEN. KUNNE DU SKREVET EN LITEN OPPSKRIFT TIL MEG? JEG VET IKKE HVA JEG MÅ HA OPPI AV ALLE GREIENE DER DA :P? SER NYYYDELIG UT!! FÅR MA KJØPT GLASSNUDLER OG SÅNN PAPIR TING PÅ REMA ELLER KIWI? BOR PÅ LANDET SÅ ER IKKE ALLTID LIKE LETT OG FÅ TAK I ALLE TYPER VARER 😀

  2. Hei Michelle!
    Det går veldig fint å fritere i en tykkbunnet kasserolle. Liker du andre grønnsaker, kan du bruke det i stedet for, eller du kan bare bruke nudlene, kjøttet og krydder. Ta det du vil. Om de ikke har glassnudler alle steder, har de vanlige nudler. Du kan evt. bruke det også, selv om vårrullene da blir litt tyngre i konsistensen. Lykke til 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon