Forfriskende limonader!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Forfriskende limonader!

Jeg er jammen ikke helt sikker på om det heter limonade eller lemonade på norsk, men ettersom pendelen er litt tyngre på i-versjonen, velger jeg å bruke den. Lemonade er kanskje den engelske versjonen?

Ettersom dette ikke er Språkteigen på P2, men en matblogg, legger jeg skrivemåten tilside og går over til smaken. Den er tross alt viktigst. Limonade er godt! Det kan jeg slå fast med en gang. Friskt er det også. Og sprudlende! Dessuten akkurat passe søtt og syrlig. Ja, det er i det hele en helt perfekt sommerdrikk.

Jeg synes definitivt at limonaden smaker best når jeg tar meg tid til å koke opp en sukkerlake først slik at sukkeret blir helt oppløst før jeg lager selve drikken. Det tar ikke lange stunden, men den må rekke å avkjøles før jeg fortsetter med drikkeblandingen.

Forfriskende limonader!

Sitronlimonade
70 g sukker
strimlet sitronskall, bare det gule, fra 1 sitron
3 ss vann
saft av 2 ½ sitron (1 ¼ dl)
5 dl mineralvann, bruk Farris, Bris, Sprite eller en blanding

Kok opp sukker sitronskall og vann til sukkeret er oppløst og sitronskallet har gitt fra seg smak. Ha i sitronsaften og kok i 2 minutter. Avkjøl. Tilsett mineralvann og isbiter like før servering.

Appelsinlimonade
70 g sukker
strimlet appelsinskall, bare det oransje, fra 1 appelsin
3 ss vann
saft av 4 appelsiner (3 dl)
5 dl mineralvann, bruk Farris, Bris, Sprite eller en blanding

Kok opp sukker appelsinskall og vann til sukkeret er oppløst og skallet har gitt fra seg smak. Ha i appelsinsaften og kok i 2 minutter. Avkjøl. Tilsett mineralvann og isbiter like før servering.

 

5 kommentarer til “Forfriskende limonader!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon