Elsker drivhuset vårt!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Elsker drivhuset vårt!

Jeg tror det er fjerde sommeren vi har drivhuset vårt nå, og jeg blir bare mer og mer glad i det. Èn ting er at jeg kan dyrke i det. En annen, og like viktig del, er at vi har et fantastisk hyggelig sted å sitte på dagene, når være ikke er godt nok til å sitte ute, og på kveldene, når temperaturen har gått såpass ned at utesitting innebærer doble lag med ulltepper. Da tenner jeg heller massevis av stearinlys i drivhuset og nyter livet der. Ja, jeg sitter der nå når jeg skriver dette også.

Elsker drivhuset vårt!

Vi er jo alle skjønt enige om at vi har hatt en veldig kald og treg vår, og det vises i drivhuset også. Vinranken trodde jeg nesten var død, men plutselig dukket det opp ett eneste nytt skudd fra rota. Resten er fremdeles brunt og trist. Tvilsomt at ranken rekker å bli like stor i sommer som den ble i fjor sommer. Da dekket den nesten hele taket!

Elsker drivhuset vårt!

Tomatene er også veldig trege. Det skyldes først og fremst at den første sårunden min tørket inn og at jeg litt for lenge håpet at frøene skulle spire. Sårunde nummer to var vellykket, men kom altså i gang litt for sent. Cherrytomatene her på bildet, har jeg kjøpt som ferdig plante hos Ringsby Gartneri her i Rakkestad. Der har jeg også kjøpt wasabplanten (øverst til høyre på bildett), auberginene og squashplanten.

Elsker drivhuset vårt!

Ute har jeg sådd og plantet sukkererter, søtpotet (!) og gulrot. På mine to første år (det er det tredje året vi har utekasser) har gulrøttene blitt dårlige. Alle som én har blitt fluespist. I år har jeg plantet tagetes mellom radene fordi det etter sigende skal hjelpe. Jeg venter i spenning!

Elsker drivhuset vårt!

Jeg simpelthen elsker når jeg kan nyte deilig mat og sprudlende dråper sammen med gode venner i drivhuset. Her serverer jeg friterte kjøttboller, asparges, tigerreker og chorizo og en dressing av ovnsbakt aubergine, gresk yoghurt og massevis av hvitløk! Superdupergodt! Oppskriftene kommer!

Elsker drivhuset vårt!

Sommerstemningen har inntatt drivhuset!

Elsker drivhuset vårt!

I flere butikker får du kjøpt tigerreker eller scampi som er merket at de kommer fra bærekraftig dyrking. Velg gjerne de variantene. Oppskriften kommer.

 

4 kommentarer til “Elsker drivhuset vårt!”

  1. Så koselig du har det Marit!!
    Skulle gjerne hatt et drivhus selv,men har ikke prioritert
    det enda.Det er sikkert mye arbeid og komme igang, tenker da på å planlegge hvordan det skal bli.
    KANSKJE EN VAKKER DAG…..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon