Lammeskanker med ovnsbakte grønnsaker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Lammeskanker med ovnsbakte grønnsaker

Jeg elsker denne tiden på året når lammekjøttet kommer i butikken og grønnsaksdiskene er proppet fulle av grønnsaker fra norske åkre. Dette er virkelig tiden for å hylle det norske landbruket! Vi har så fantastisk mye godt å by på her, høyt oppe i nord!

Lammeskanker kokt så lenge at kjøttet så vidt greier å holde seg fast til beina, smakssatt av drøssevis av hvitløkfedd! Se, det er maten jeg elsker å spise når det blåser rundt veggene!

Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang for, som så mye annet lammekjøtt, smaker også skankene enda bedre dag nummer to.

Lammeskanker med ovnsbakte grønnsaker

Dette trenger du for å lage lammesnakner med ovnsbakte grønnsaker til 4 personer

Lammeskanker
4 lammeskanker
2 ss olivenolje
20 fedd hvitløk
2 løk
3 gulrøtter
1/2 ts tørkede chiliflak eller 1 fersk chili
1 1/2 dl vann
ca. 1 ts salt
godt med nykvernet pepper

Ovnsbakte grønnsaker
3–4 gulrøtter
3 ss olivenolje
salt
nykvernet pepper

Lammeskanker med ovnsbakte grønnsaker

Sett stekeovnen på 150 grader.

Lammeskanker kan varierer i størrelse. Her går jeg ut fra skanker på ca. 400 g pr stykk. Det er en stor og god voksenporsjon.

Varm olivenoljen i en stekepanne og brun skankene på sterk varme rundt det hele, noen minutter på hver side. Legg dem over i en gryte eller kasserolle som tåler å stå i stekeovnen. Du kan la skankene småkoke på stekeplata de kommende timene også, men jeg liker godt å plassere det hele i stekeovnen. Da trenger jeg ikke å tenke på maten på flere timer.

Rens hvitløkfeddene og ha i gryta. Løkene deler du i litt store båter og gulrøttene i små terninger etter at du har renset og skrelt. Hakk opp chilien eller tilsett chiliflakene sammen med vannet, salt og pepper. La det hele koke opp på stekeplata før du setter gryta i stekeovnen, uten lokk. La det stå slik de kommende 3–4 timene. Skankene er ferdige når kjøttet løsner fra beina. Smak og kjenn om det er passe med krydder.

Sett gryta på stekeplata og la det fortsette å småkoke der. Skru samtidig opp varmen i stekeovnen til 225 grader. Vask og skrubb grønnsakene godt og del dem i mindre biter. Ha dem så i en langpanne sammen med olivenoljen, salt og pepper. Her bruker jeg kjøkkenhagens avling – et utvalg av ulike typer gulrot (som grunnet dårlig uttynning har forblitt små i vekst).

Server gjerne en god potet- eller rotstappe til skankene.

4 kommentarer til “Lammeskanker med ovnsbakte grønnsaker”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon