Skal du lage pinnekjøtt i jula?

Pinnekjøtt er frydefullt enkelt å lage, så det er fullt mulig å få perfekt resultat selv om du er helt nybegynner. Det er tre viktige prinsipper som gjeøder for å få en god pinnekjøttmiddag: 1) Du må ha et godt pinnekjøtt – røkt eller urøkt. Jeg liker det røkte best, men her er smaken forskjellig. 2) Du må legge i bløt kjøttet dagen før du skal spise. Er det veldig salt, bør du også skifte vannet en gang i løpet av tiden. 3) Pass på at det ikke koker tørt i kjelen.

Lykke til med kokingen og god julemiddag!

Godt og røkt pinnekjøtt

Dette må du ha for å lage pinnekjøtt til 4 personer
2 kg pinnekjøtt, røkt eller urøkt
bjørkepinner eller en rist

Legg kjøttbitene i rikelig med kaldt vann i ett døgn. Bytt vann en gang. La det stå i kjøleskapet eller i et kaldt rom.

Legg et lag med bjørkepinner eller legg en rist i bunnen av en stor kjele og legg pinnekjøttet over. Fyll på nok vann til at det går like langt opp som trepinnene eller risten. Vannet skal ikke gå opp på kjøttet. Kok pinnekjøttet under lokk i ca. 3 timer til du ser at kjøttet begynner å løsne fra benene.

Fyll på med vann dersom det er fare for at det koker tørt.

Noen liker å gi pinnekjøttet litt ekstra farge rett før servering. Ønsker du det, setter du på grillelementet i stekeovnen, fordeler kjøttet på en stekeplate og griller pinnene i 2–3 minutter. Pass på slik at det ikke brennes.

Sjyen som ligger igjen i bunnen av kasserollen, heller du over i et sausnebb og serverer til.

Godt og røkt pinnekjøtt

Oppskrift på kålrotstappe finner du her (klikk på den turkise teksten).

Riktig god julemiddag til deg!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *