Pinnekjøtt med rosmarin

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pinnekjøtt med rosmarin

Med rosmarin, sier du. Er ikke det litt merkelig da?

Det syntes i alle fall ikke Hobbykokken at det var, og han gav meg en utfordring om å bruke nettopp rosmarin i en pinnekjøttoppskrift. Eller oppskrift og oppskrift, fru Blom. Jeg lager ikke pinnekjøttet selv. Det kjøper jeg ferdig røkt og saltet, så alt jeg trenger å gjøre er å legge det i bløt dagen før tilberedningen.

Jeg har gitt en utfordring tilbake til Hobbykokken og den innbefatter ribbe. Hvordan han har løst den, får vi forhåpentligvis se neste uke.

Har du noen gode tips til hvordan du kan få det perfekte pinnekjøttet? Kom med tipsene dine her og bli med i konkurransen om å vinne et kokkekurs og en gourmetmiddag for to hos Kulinarisk Akademi i Oslo!

Det er min samarbeidspartner, Electrolux som arrangerer konkurransen!

Rosmarin må jo sies å være en god råvare å bruke sammen med lammekjøtt. De to passer veldig godt sammen.

Pinnekjøtt med rosmarin

Dette trenger du for å tilberede pinnekjøtt med rosmarin og rotstappe til 4 personer
1 ½ kg pinnekjøtt – røkt eller urøkt
bjørkepinner eller en rist
5-6 grener rosmarin

Kålrotstappe
1 kg kålrot
2 middels store poteter
1/2 -1 dl fløte
75 g smør, romtemperert
1/4 dl kraft fra pinnekjøttet
salt
pepper

Jeg liker røkt pinnekjøtt best, men her er det fritt frem til å velge det man liker best.

Legg kjøttbitene i rikelig med kaldt vann i ett døgn. Bytt gjerne vann en gang.

Legg et lag med bjørkepinner eller legg en rist i bunnen av en stor kjele og legg pinnekjøttet over. Fyll på nok vann til at det går like langt opp som trepinnene eller risten. Vannet skal ikke gå opp på kjøttet. Legg i rosmaringreinene og legg på et lokk.

Kok pinnekjøttet et sted mellom 2 ½ og 3 timer til du ser at kjøttet løsner fra beinene. Fyll på vann underveis i prosessen slik at det ikke koker tørt.

Har du en dampovn, kan du også tilberede pinnekjøttet der. Sett inn en langpanne og legg en rist over. Fordel pinnekjøttet og rosmaringreinene utover risten. Sett stekeovnen på 100 % damp og 96 grader. La det stå i 2 ½ til 3 timer. Fyll på vann i beholderen underveis.

Mens kjøttet blir ferdig, lager du kålrotstappen. Jeg synes det bestandig tar mye lengre tid enn jeg hadde tenkt før kåltorbitene blir myke, så begynn kokingen av dem i god nok tid.

Kok opp vann i en kasserolle. Skrell kålroten og potetene, del dem opp i mindre biter, og kok dem møre. Slå av kokevannet og la det dampe uten lokk i 2 minutter. Varmer du opp fløten til kokepunktet. Ha smøret i terninger i kasserollen og mos det hele sammen. Jeg liker best at det er fremdeles noen biter i kålrotstappen. Tilsett fløten og kraften fra pinnekjøttet og rør det kraftig sammen med en sleiv. Så salter og peprer du etter smak. Husk at pinnekjøttet er salt, så mosen trenger ikke å være så veldig salt.

Fordel kjøtt og stappe på serveringsfat og server!

Sjyen som ligger igjen i bunnen av kasserollen, heller du over i et sausnebb og serverer til.

Pinnekjøtt med rosmarin Pinnekjøtt med rosmarin

 

Dette innlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Electrolux. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon