Hvaler Gjestegiveri
Fulgte du med på den første sesongen av Hver gang vi møtes? Da fikk du også med deg den fine atmosfæren som Hvaler Gjestegivere tilbyr. På sommeren yrer det av liv her ute. Nå da jeg tilbragte litt over et døgn her ute tidligere i uka, var forholdene særdeles rolige. Og det var helt greit det også. Vi koste oss med god mat i hyggelige omgivelser.
Lene Strøm og Øystein Elgheim driver Hvaler Gjestegiveri på det 12. året (eller kanskje det er det 13.?) og de har stort fokus på god mat. Ettersom gjestegivereiet ligger ute ved sjøen, er det naturligvis et stort fokus på god sjømat.
Julestemning i vinduet.
Sild til lunsj.
På kvelden spiste vi en deilig 5-retters meny.
Lakserullade, kamskjell og tempurafritert ål. Ål er jo definitivt ikke det som står på menyen hjemme hos oss ofte. Sist jeg spiste det tror jeg var da jeg var da familien var på ferietur i Danmark en eller annen gang på 80-tallet. 2013-versjonen var kjempegod!
Kremet sjøkrepssuppe med stekt ørret. Suppa smakte kraftig og godt av sjøreps!
Så var det krabbe i ulike konsistenser med rødbetchips og vaktelegg.
Rådyrfilet og hjemmelagde pølser med potetmos og selvplukkede kantareller. De hjemmelagde pølsene var skikkelig gode og de passet godt itl rådyrfileten.
Desserten var gløggsorbet med sjokoladekake og nøttekjeks. Heldigvis er det sånn at samme hvor mett vi er etter selve maten, er det bestandig plass til litt dessert.
Øystein Elgheim har et lidenskapelig forhold til mat og mathistorien.
Lene Strøm driver gjestegiveriet sammen med Øystein Elgheim.
Dag to var det laks på risotto og currymarinerte grønnsaker til lunsj.
Med en god blanding av av panna cotta og kalvedans til dessert. Kalvedans er en råmelkpudding. Gjstegiveriet hadde en skikkelig fyldig dessertversjon. Jeg var definitivt særdeles mett i mange timer etter endt lunsj.
Jeg likte meg særdeles godt på gjestegiveriet. Jeg gleder meg til å komme tilbake til sommeren.