Her kommer den perfekte maten å servere dersom du skal ha en hel liten skokk på besøk i løpet av jula – juleskinke! Her har jeg rett og slett bestilt en svær røkt, men rå skinke – med bein og det hele – hos den lokale slakteren. Dette smaker bare så fantastisk godt. Veldig enkelt å lage er det også.

Skinken kan serveres både varm og kald. Restene er dessuten supre å bruke som pålegg.

Saftig juleskinke

Dette trenger du for å steke din egen juleskinke med bein
4–6 kg røkt, rå svineskinke, med bein
100 g honning
2 ss grov sennep

Legg skinken i bløt i kaldt vann i en stor balje over natten eller opp til ett døgn. Skift vann én gang.

Sett stekeovnen på 180 grader.

Legg skinken på et dobbelt lag med aluminiumsfolie i en langpanne og stek den midt i stekeovnen i 3–4 timer til den har fått en kjernetemperatur på 70 grader. Stikk et steketermometer godt inn i kjøttet, helt innved beinet.

Ta skinken ut av stekeovnen og skru opp varmen til 200 grader.

Skjær vekk svoren. Rør sammen honning og sennep og fordel det over fettlaget på skinken.

Stek skinken i 20–30 minutter til glasuren har smeltet og blitt gyllenbrun.

Saftig juleskinke

Tilbehøret du ser i bakgrunnen på bildet, finner du oppskiften på her.

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *