Veldig lettvinte mandeltopper!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Veldig lettvinte mandeltopper!

Den berømte julekvelden på kjærringa kan virkelig lett gjelde for julebaksten også. Plutselig er det ikke flere kvelder til å lage julekaker igjen. Ja, jeg har kjent på den følelsen jeg også.

Så, når tiden er knapp, er som kjent gode råd vanligvis dyre. Her kommer et råd – kanskje rettere sagt tips – fullstendig gratis!

Med litt ferdig marsipanmasse, noen madler og et egg eller to, er du ikke langt fra en liten godbit. Og skulle det være en plate lys eller mørk sjokolade gjemt i kjøkkenskuffen, pynter du lekende lett opp godbitene også.

Her må jeg skylde meg å skyte inn følgende: du trenger absolutt ikke å ha dårlig tid for å lage disse. De er så gode at de veldig gjerne må lages selv om du har all verdens med tid.

Veldig lettvinte mandeltopper!

Dette trenger du for å lage ca. 25 mandeltopper
100 g mandler
400 g marsipan, av typen som inneholder 50 % mandler
1-2 egg
100 g sjokolade, lys eller mørk (her på bildet bruker jeg vanlig melkesjokolade)

Sett stekeovnen på 175 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Ha mandlene i en food processor og kjør knivene rundt til de har blitt helt smulete. Riv opp marsipanen i litt mindre biter før du har i den også. Tilsett så først det ene egget og kjør knivene rundt. Litt avhengig av hvor store eggene dine er, må du vurdere om du treger ett til, eventuelt litt av ett til. Deigen må være så løs at du greier å skvise den ut av en sprøytepose.

Da har du allerede sjønt hva neste steg er. Legg en riflet tupp i en sprøytepose og ha i mandelmassen. Sprøyt små topper på stekebrettet og stek dem i 17-20 minutter. La dem avkjøles på en bakerist.

Smelt sjokoladen og dypp bunnen av mandeltoppen oppi. La det avkjøles i kjøleskapet før du legger dem over i en kakeboks.

Veldig lettvinte mandeltopper!

Supergode! Kos deg!

2 kommentarer til “Veldig lettvinte mandeltopper!”

    • Hei Angelica. Jeg har dessverre ikke kapasitet til å lage og legge ut oppskriftene på det før jul. Det er mulig at noen av dem kommer, men jeg kan ikke love noe. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon