Chocolate chip cookies

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Chocolate chip cookies

Nystekte cookies er farlig godt. Sånn er det med den saken! Sprø utenpå og akkurat passe seige inni og sjokoladebiter som er smeltet rundt om det hele! Kjenner du lysten komme? Det gjør jeg.

Når jeg har bakt cookies de siste siste årene har jeg bestandig tilsatt ½ ts Maldonsalt som jeg knuser mellom fingertuppene, og de saltkornene; ja de utgjør en stor forskjell! Du kan ikke bruke vanlig bordsalt på samme måte, det vil ikke ha den samme virkningen. Det geniale med Maldonsaltet er at det legger fra seg akkurat store nok saltkorn til at du greier å smake dem når du spiser kjeksen. Prøv det selv neste gang, og du vil kjenne stor forskjell. Maldontrikset kan du bruke i mange andre søte kaker også.

Chocolate chip cookies

Dette trenger du for å lage 30 chocolate chip cookies
150 g mykt smør
150 g sukker
175 g mykt brunt sukker
2 egg
½ ts Maldon
375 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
175 g mørk sjokolade, enten hakket eller kjøpt som sjokoladedrops

Sett stekeovnen på 180 grader.

Pisk smør og begge sukkerutgavene til det blir luftig og kremete. Det tar 7-8 minutter. Tilsett eggene ett og ett og pisk inn det ene før du tar det andre. Knus Maldonsaltet mellom fintertuppene og bland det sammen med hvetemelet og bakepulveret før du har det i miksebollen også. Da kan det være lurt å kjøre ned hastigheten på miksmateren først, så slipper du at hele kjøkkenet blir fullt av hvetemel.

Så snart melet er blandet inn, har du i sjokoladebitene. Nå er det mulig å kjøpe små «sjokoladedrops» i de fleste dagligvarebutikker. De ser ekstra fine ut når de smelter sammenlignet med å hakke opp jokoladen selv, men det går helt fint det også.

Har du en liten isskje, er det det aller enkleste å bruke når du lager cookies som dette. Jeg bruker en isskje som er 4 cm i diameter. Da er jeg sikret at alle kjeksene blir like store. Du kan også fordele kjeksrøra med to teskjeer.

Chocolate chip cookies

Fordel røra utover 3 bakepapirkledde stekebrett. Ha god avstand mellom, de kommer til å smelte utover.

Stek kjeksene i 15 minutter. La dem ligge i ro på stekebrettet i 2 minutter før du legger dem over på en bakerist og lar dem avkjøles.

Kjeksene holder seg fint i 5-6 dager i en lufttett boks. Skal du oppbevare dem lenger enn det, er det lurt å fryse dem ned. De tiner på noen få minutter. Gir du dem i tillegg 2 minutter i en varm stekeovn, smaker de som nystekt.

Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies

God bakst!

6 kommentarer til “Chocolate chip cookies”

  1. Bra, Marit!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

  2. Det blir helt feil å fokusere på maldonsalt og ikke hva slags sjololade som brukes i Chocolate Chip Cookies. Den orginale oppskriften fra Nestle er veldig god. Skal du foreslå noe annet, bør den være bedre.
    http://goo.gl/nkka2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon