Det er ikke så store innsatsen som skal til for å lage disse kjeksene. Det er fire enkle ingredienser som bare skal kjøres sammen, hvile en liten stund, skjæres i skiver og stekes. Jeg synes dette er perfekt snacks på fredag- eller lørdagskveld når jeg befinner meg godt plassert nedi sofaen.

Kjeksene holder seg i en lufttett boks i noen dager.

Parmesankjeks

Dette trenger du for å lage ca. 16 parmesankjeks
100 g parmesan
100 kaldt smør
120 g siktet hvetemel
4-5 greiner fersk timian

Til servering
parmesan
spekepølse
oliven
tomatpesto – oppskrift på det finner du her

Del opp osten i mindre biter og ha den i en food processor. Kjør knivene rundt til den er helt finmalt. Ha i smøret, melet og timianbladene og kjør rundt til alt er godt blandet. Hvis det bare blir smulete og litt for tørt til at det setter seg sammen, tilsetter du 1-2 ss kaldt vann. Ettersom både osten og smøret er salt, trenger du ikke å tilsette ekstra salt.

Ha deigen over på plastfolie og rull det sammen til en pølse. Legg pølsa i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Sett stekeovnen på 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Skjær pølsa i ca. ½ cm tykke skiver. Legg kjeksene over på stekebrettet med litt avstand. Stek kjeksene midt i ovnen i 8-10 minutter.

Avkjøl kjeksene på en rist.

Parmesankjeks

Kjeksene er ypperlige til god oliven og spekemat, og kanskje et glass med en god vin.

Parmesankjeks

God snadderkveld!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *