Hjemmelagde italienske pølser

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Hjemmelagde italienske pølser

Når du bor på landet som meg, står ikke delikatessebutikkene akkurat i kø rundt hjørnet for å tilby meg sine hjemmelagde lekkerbiskener. Smått stelt kan det innimellom være med det jeg anser som basisvarer også, så når jeg er på steder med bedre utvalg, fylles handlekurven med store mengder hermetikk. Ikke spagetti på boks, men bønner og tomater i alle mulige varianter. Ting som holder i evighet og som kan heve den enkle hverdagskosten opp et par tre hakk. Her bruker jeg hermetikken til å lage en ultraenkel og kjempegod bønnesalat.

Tilbake til delikatessene; for når jeg gjerne vil spise disse godsakene som ikke er å oppdrive i mange mils omkrets, må jeg lage dem selv. Og det skal helst kunne skje uten for mye mikkmakk. Dagens italienske pølser er et strålende eksempel. Ingrediensene får du kjøpt alle steder, food processoren fungerer som kjøttkvern og aluminiumsfolien har tatt plassen til tarmen som vi vanligvis lager pølser inni.

Her lager vi rett og slett italiensk fest på under timen!

Hjemmelagde italienske pølser

Dette trenger du for å lage hjemmelagde italienske pølser med bønnesalat til 6-8 personer

Italienske pølser
1 stor potte timian
½ potte basilikum
1 kvist rosmarin
4 store fedd hvitløk
125 g bacon
400 g karbonadedeig
400 g svinekjøttdeig
1 ts paprikapulver
1 ts tørkede chiliflak ev. ½ ts chilipulver
2-3 ts salt
2 ts nykvernet pepper
8 ark aluminiumsfolie 15 x 15 cm
2 ss olivenolje

Bønnesalat
4 vårløk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 boks hermetiske borlottibønner
1 boks hermetiske cannellinibønner
1 ts salt
pepper
12-15 basilikumblad

Ha halvparten av timianen i en food processor sammen med basilikum, rosmarin og hvitløk. Kjør food processoren til dette blir smulete.

Del baconet i mindre biter og ha det i processoren. Kjør videre til baconet er helt kjørt sammen med urtene. Så har du i resten av ingrediensene, unntatt olivenoljen, og kjører det godt sammen til du kan se at alt er blandet sammen og deigen har blitt forholdsvis finmost.

For å kjenne om det er passe krydret bruker jeg å stikke fingeren ned i deigen og så smake på fingeren etterpå. Svinedeig er ikke det vi skal spise rått, så da er det greit å ta smakstesten på denne måten. Tilsett eventuelt mer krydder.

Finhakk resten av timianen og legg den over på en tallerken. Pensle foliearkene midt på med olivenoljen og del kjøttdeigen i 8 like store deler. Fyll også lunkent vann i en liten bolle som du kan duppe fingrene nedi mens du jobber med deigen.

Væt håndflatene med vannett. Rull én og én del av kjøttdeigen ut til en pølse på 8-10 cm. Rull den en gang i timianen og legg den over på aluminiumsfolien. Rull folien tett og stramt rundt pølsa og vri folien rundt en gang på hver ende.

På sommeren bruker jeg å legge disse på indirekte varme på grillen. Resten av året bruker jeg stekeovnen. Både grill og stekeovn bør holde en temperatur på ca. 200 grader. Pølsene trenger et sted mellom 20 og 25 minutter for å bli ferdige. Jeg bruker å stikke et steketermometer midt i én av pølsene, så er jeg sikker på at de blir passe stekt. Når kjernetemperaturen har nådd 75 grader, er pølsene ferdig.

Mens pølsene blir ferdige, lager du bønnesalaten.

Finhakk hvitløken og skjær vårløken i tynne ringer. Ha det i en stekepanne sammen med olivenoljen. La det surre på forholdsvis svak varme i 5 minutter til løken har blitt blank. Hell bønnene over i et dørslag og skyll dem i kaldt vann. Ha dem over i panna og rør dem forsiktig inn sammen med løken. Dryss over salt og pepper og la det hele varmes opp. Riv opp basilikumbladene og strø over ved servering.

 

 

Denne oppskriften er fra boka mi «Søndagsmiddag». Det er Mette Møller som har tatt bildet. Følg gjerne Mette på Instagram @mettemfoto. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon