Saftige grillspyd med hjemmelagde brød

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Saftige grillspyd med hjemmelagde brød

Noe av den aller beste maten blir til når jeg bare står på kjøkkenet og koser med. Uten tidspress og med akkurat den musikken jeg ønsker å høre på cd-spilleren. Da jeg tok opp en pakke med 450 gram frossent entrecôtekjøtt i dag tidlig, visste jeg definitivt ikke hva jeg hadde lyst til å servere resten av fam’en til middag.

Men etter en tur innom kjøleskapet og tørrvareskapene innså jeg at alt lå til rette for et deilig lite indisk måltid. Og jeg må si meg veldig fornøyd med valget. Dette er skikkelig snaddermat som passer for hele familien!

Her kommer oppskriftene fordelt litt nedover hele siden.

Saftige grillspyd med hjemmelagde brød

Dette trenger du for å lage yoghurtmarinerte biffspyd med chapatibrød og raita til 4 personer

Biffspyd
450 g entrecôte
1 ½ dl gresk yoghurt
1-2 ss chilipaste (mengden er avhengig av hvor sterk chilipaste du har)
1 ts salt
nykvernet pepper

Del kjøttet i terninger på på ca. 2 x 3 cm og ha det i en pose sammen med resten av ingrediensene til marinaden. Bland det godt slik at alle bitene blir godt dekt av marinaden. La kjøttet marineres enten i 30-60 minutter på kjøkkenbenken eller noen timer i kjøleskapet.

Mens kjøttet marineres, legger du grillpinner – hvis du bruker dem av tre – i vann.

Tørk marinaden av kjøttet (det er ikke farlig om det er igjen litt) og træ dem på spydene. Grilles på ganske sterk varme i noen minutter på hver side. Kjøttet er saftigst dersom det ikke her helt gjennomstekt.

Saftige grillspyd med hjemmelagde brød

Chapati
250 g fullkornshvetemel + ca. 50 g til utkjeling
2 dl vann
½ ts salt
25 g smør
litt Maldonsalt

Chapati er flate indiske brød som både smaker aldeles fortreffelig godt og som er kjappe å lage. Her lager jeg dem bare med fullkornshvetemel, som er er grovt mel som er helt finmalt.

Ha melet (250 g), vann og ½ ts med salt i en miksebolle og elt deigen godt sammen. Elt i 4-5 minutter. Legg over plast og la deigen hvile i 20 minutter – hvis du har tid.

Dryss litt mel på bakebordet og ha over deigen. Del den i 8 like store deler. Kjevle dem ut så tynt du greier. Løft opp deigen innimellom og dryss på mer mel dersom det er nødvendig.

Smelt smøret og sett til side. Varm en tørr stekepanne over ganske høy varme og stek brødene, ett og ett, i 1-2 minutter på hver side. Når ett brød er ferdig, pensler du det på den ene siden med det smeltede smøret og drysser over litt Maldonsalt. Det smaker helt fantastisk!

Saftige grillspyd med hjemmelagde brød

Raita
1 fedd hvitløk
2 dl gresk yoghurt
Maldonsalt
¼ ts spisskummen

Raita er indernes svar på på grekernes tzatziki. Riv hvitløken på den fine siden av rivjernet og rør den inn sammen med resten. Smak til med salt.

Saftige grillspyd med hjemmelagde brød

Ris
7 dl vann
½ ts salt
4 dl ris
litt spisskummen

Kok opp vann og salt. Vask risen lenge nok til at vannet blir blankt. Kok risen under lokk i 10 minutter. Slå av varmen, dekk kasserollen med noen kjøkkenkluter og la den stå i 10 minutter. Dryss spisskummen over ved servering.

Saftige grillspyd med hjemmelagde brød

Godt måltid!

Saftige grillspyd med hjemmelagde brød

 

 

Ett kommentar til “Saftige grillspyd med hjemmelagde brød”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon