Deilige København

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Deilige København

Jeg er veldig sjarmert av København! Menneskene, bygningene, parkene, den akkurat passe laid back stemningen, maten og atmosfæren som omfavner deg. Nå skal jeg definitivt ikke påstå at jeg er noen Københavnekspert, for det er jeg ikke, men her kommer det noen reiseopplevelser fra meg.

Over Øresundsbroen og vi er straks framme i København!

Vi prøver noe helt nytt på denne turen. Vi har leid overnatting gjennom Airbnb. Det er et nettsted der privatpersoner legger ut hus eller leiligheter de ønsker å leie ut. Vi leide en kjempekoselig leilighet på Nørrebro. Helt genialt, spør du meg.

Deilige København

I Blågårdsgade i Nørrebro ligger Lauras Bakery. Eller en av utsalgene til Lauras Bakery. Jeg fant ut etterpå at de har flere utsalg, blant annet ett i Torvhallene.

Her selger de deilig italiensk pizza, bakverk og kaker. Vi kjøpte pizza til lunsj.

Det var flere hyggelige butikker og cafeer i Blågårdsgate og nabogatene rundt.

Deilige København

Jeg gikk for bondens valg – italiensk pølse, tynne potetskiver og rødløk i skiver.

Deilige København

Helt umulig å spise pent!

Deilige København

Lauras signaturpizza er med tomatsaus, parmaskinke og ruccola.

Deilige København

Bestandig en favoritt – pizza margherita.

Som de turistene vi er, må vi jo nedom Nyhavn en tur også. Det ble det ingen matlige nytelser. Bare tittet på folket – og noen duer. Ganske greit det også innimellom.

Deilige København

Så måtte vi en tur nedom Torvhallene eller Torvehallerne som de heter her. Jeg elsker å gå der. Så masse godt å smake på, lukte på og bare titte på. Her er det skikkelig liv etter min smak!

Deilige København

Jeg sjekker utvalget i én av butikkene som selger olivenoljer, eddiker og morsomme krydder.

Deilige København

Damen tegner og forteller.

Deilige København

Så mye godt å velge mellom.

Deilige København

En liten pose ble det.

Deilige København

Croissanter må vi bestandig kjøpe når vi er ute på tur! Disse var litt anderledes i smaken enn vanlige. Jeg så ikke før jeg skulle legge ut dette bildet nå at de jo hadde rugmel i seg. Ikke de beste croissantene jeg har smakt, til det var de for tunge i konsistensen, men de ser utrolig gode ut. Vi prøver ut nye i morgen.

Deilige København

Torvhallene er to haller som ligger helt inntil hverandre. I mellom hallene ligger et torv der se selger frukt og grønnsaker. Dette var dagens utvalg av sukkererter.

Deilige København

Damene i farta!

Det er mannen min Øystein som har tatt alle bildene.

 

 

3 kommentarer til “Deilige København”

  1. Ah, de pizzaene så jo aldeles herlig ut! AirBNB har jeg hørt om forresten, men aldri prøvd, men du synes det gikk greit? Hvordan overleverer man nøkkel osv?

  2. Hei Guts!
    Det har fungert kjempebra. Vi er superfornøyde. Så deilig å være på tur i en by med barn og så ha to soverom, stue og kjøkken til rådighet.
    Vi avtalte sånn ca. når vi skulle komme nedover i forkant, så sendte jeg bare en sms da vi var ca. 1 time unna (vi kjører bil, derfor litt slingring med tidspunkt), så kom de og overleverte nøkkelen. Når vi reiser legger vi bare nøkkelen i postkassen deres. Betalingen skjer på forhånd. Veldig ryddig og greit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon