Bryggerne i Spydeberg

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Bryggerne i Spydeberg

Det er ikke gjort i en håndvending å lage godt øl, det er bryggegutta i Spydeberg skjønt enige om. De fire kompisene, som spiller sammen i band og som brukte å brygge litt øl sammen sånn innimellom, kom plutselig over 3 gamle øltanker fra gamle Frydenlund Bryggeri som skulle selges for en slikk og ingenting. Og da måtte de jo bare handle! Plutselig sto de der med plass til 2.400 liter øl. Hm. Det var vel litt større volum enn fire tørste Østfoldinger kunne greie å konsumere selv. Dermed var MikroMeyer født! Norges, kanskje minste bryggeri. Iallfall foreløpig. Så får vi se hvor store de vokser seg etterhvert.

Det er ikke mye jeg kan om ølbrygging. Pappas tomtebrygging til jul på 70- og 80-tallet kvalifiserer neppe til å smykke seg med bryggetittel. Ikke drikker store mengder med øl heller, men Trond Haave Meyer forsikrer meg om at deres øl er så godt at det kommer jeg til å elske!

Bryggerne i Spydeberg Bryggerne i Spydeberg

Av de fire gutta, er det to som er på plass når Kafemagasinet (det vil si mannen min Øystein) og Julie (som er på utplassering hos Fru Timian for tiden) kommer på besøk. Og her blir det skikkelig innføring i ølbryggingens mysterier. Leif-Tore Martinsen er særdeles engasjert når har beskriver bryggeprosessen.

Nå kunne jeg skrevet en del om hva maltet korn er (det visste ikke jeg før Trond og Leif-Tore fortalte meg det) og hva som skjer når de starter bryggingen, eller meskingen som proffene sier. Jeg nøyer meg med å skrive at det bestandig er utrolig moro å høre på når engasjerte mennesker forteller om sin pasjon.

Bryggerne i Spydeberg

Korkemaskinen. 

Hittil i år har MikroMeyer produsert 1.000 øl, og 1.000 nye skal brygges i juli. Det blir mange flasker å tappe for hånd – fire og fire flasker om gangen – og én og én flaske som skal korkes. Det kan jo fort bli hektisk, nå som de har fått distribusjon i en del av Rema 1000-butikkene i Indre Østfold.

Bryggerne i Spydeberg

Godheim og Fossum er de to ølsortene som blir produsert foreløpig. Men man skal nok ikke se bort fra at det kan komme flere sorter etterhvert. Jeg har smakt Fossum, og det smaker skikkelig mye og godt. Munnen fylles av blomster og sol. Det var min lille øl-anmeldelse!

Bryggerne i Spydeberg

Trond og Leif-Tore sammen med undertegnede. Heia Indre-Østfold!

Her er bloggposten Kafemagasinet lagde fra MikroMeyer. Ta gjerne en titt! Og er du øl-interessert, kan du jo følge bryggerne på Facebook.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon