Jødekaker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Jødekaker

Rogalendingene har likt å holde disse små kakene, med det noe omdiskuterte navnet, for seg selv, men det er det ingen grunn til. De er kjappe å lage og skikkelig gode å spise!

Noen mener at navnet kommer fra en retning av jødedommen som ble utviklet for mange hundre år siden i Spania og Portugal.

Denne versjonen av jødekaker legges med skje på stekebrettet før de stekes. Noen har tradisjon for å kjevle en noe tykkere deig og stikke ut rundinger. Tusen takk til Rikke Stormoen – som driver Polly’s Tearoom i Halden sammen med sin søster – for oppskriften.Jødekaker

Dette trenger du for å lage ca. 40 jødekaker
125 g smør
600 g hvetemel
300 g sukker
1 ½ ts hornsalt
½ liter kulturmelk
kanel og perlesukker til dryss

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft og kle noen stekebrett med bakepapir.

Smelt smøret og sett det til side. Rør sammen hvetemel og sukker i en bolle. Hornsaltet rører du ut i litt av kulturmelken. Hell både melken – med og uten hornsalt – og det smeltede smøret i bollen med mel og sukker og rør det sammen til en tykk røre.

Fordel røren med to skjeer på stekebrettet, med god avstand mellom. De vil skli litt utover under steking. Dryss over kanel og perlesukker.

Stekes i ca. 12 minutter.

La kakene avkjøles på en bakerist.

JødekakerJødekaker

God bakst!

 

5 kommentarer til “Jødekaker”

  1. Hei. Veldig lenge siden du la ut oppskriften på Jødekaker,men så ser jeg at det er nesten samme deig som vi bruker her på Sørlandet til «Hvite kakemenner». Deigen må ligge kjølig over natten før den kjevles ut. Jeg har aldri smakt Jødekaker før,men så kjøpte jeg en pakke her på Coop og det var da jeg kjente at detvar så lik smak og så ser jeg oppskriften din og Voila! mysteriet løst. Janne Endreson

  2. I Bergen lager vi jødekakene litt anderledes. De er mindre og tynnere enne det er vanlig I Rogaland og vi strør med sukker og hakkede mandler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon