Risboller med en liten vri

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Risboller med en liten vri

Risboller er akkurat like populært å servere i hvilken som helst barnebursdag som til jul! Disse er superenkle å lage, holder fasongen veldig fint og de smaker skikkelig godt!

Som du kan se på bildene – iallfall hvis du ser godt etter – er det noen forskjellige varianter. Jeg har nemlig fått fullstendig dilla på frysetørkede bringebær. De bruker jeg som pynt på denne lekre franske sjokoladekaken og i den franske nougaten! Hm! Her ser det ut som det er en kobling mot Frankrike. Men, risboller er vel ikke franske.

Du får kjøpt disse tørkede bærene i en del Meny-butikker. Det er godt mulig de har dem andre steder også, men jeg har iallfall kjøpt mine på Meny i Sarpsborg alle gangene.

Bringebærene gir en veldig god, litt syrlig smak til de søte risbollene. Men, her skal jeg skynde meg til å si at det går veldig bra å lage dem uten bringebærene også. For de er jo veldig gode helt i seg selv.

Vil du gjøre dem ekstra feststemte, kan du smelte hvit sjokolade og pynte dem med, som jeg har gjort med noen.

Oppskrift på risboller – med og uten frysetørkede bringebær

125 g delfiafett eller en annen kokosnøttolje
125 g mørk sjokolade, jeg bruker 70 % sjokolade
1 ½ ts pulverkaffe rørt ut i 1 ss kokende vann
½ ts flaksalt
1 egg
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
75 g puffet ris
20 g frysetørkede bringebær
40 g hvit sjokolade

Ha delfiafettet i en kjele sammen med sjokoladen, pulverkaffen (utrørt i kokende vann) og saltet og smelt det sammen. Sett det til side og la det avkjøles i 5 minutter.

Pisk egg, sukker og vaniljesukker til en luftig eggedosis. Det tar 5-6 minutter. Hell så den litt avkjølte sjokoladen i miksebollen i en stråle mens vispene går på full styrke. Ta ut vispene og rør inn det puffede risen med en slikkepott. Knus bringebærene og bland mesteparten av dem i røren. Resten gjemmer du til etterpå. Her har jeg blandet bringebærene inn i ca. halvparten av røren.

Fordel massen i små topper utover to bakepapirkledde stekebrett. Har du en liten isskje, er den veldig kjekk å bruke til dette. Ellers bruker du to teskjeer. Dryss resten av bringebærene på toppen av risbollene.

Smelt den hvite sjokoladen og ha den i et kremmerhus. Lag et lite hull på tuppen og ha over risbollene.

Sett brettene enten i kjøleskapet eller i et kaldt rom til risbollene har stivnet. De må oppbevares kaldt.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon